IZ MINUTA U MINUT: Teroristički napad u Parizu

17.11.  - 09,20 Pariz pod opsadom, francuska policija noćas izvela 128 racija

Tokom protekle noći francuska policija izvela je 128 racija prilikom kojih su uhapšene 23 osobe.
Tom prilikom, zaplenjen je 31 komad oružja uključujući raketni lanser, a vlasti intenzivno nastavljaju istragui nad terorističkim napadom koji se dogodio u petak uveče.

16,03 Predsednik SAD Barak Obama: Isis je lice zla

Predsednik SAD na samitu G20 porčio je da je svet ujednijen protiv terorizma, kao i da je Isis lice zla.

President Obama speaking at G20 summit on #ParisAttacks: "We are united against this threat. ISIL is the face of evil." http://cnn.it/1Qqm9mS

Posted by CNN on Monday, November 16, 2015

13,01 BOMBE SA POSVETOM: Iz Pariza s ljubavlju
Amerikanci su svoje projektile namenjene islamskoj državi ispisali porukama: "Iz Pariza s ljubavlju"


12,48 POLICIJSKI SNAJPERISTI NA KROVOVIMA BRISELA

Desetine snajperista raspoređeno je na krovove briselskog predgrađa Molenbek u kojem se juče i danas sprovodi velika policijska akcija hapšenja džihadista povezanih s terosrističkim napadom u Parizu. Snajperisti pokrivaju ceo Molenbek očekujući žestok vatreni odgovor terorista na policijsku akciju u kojoj je do sada privedeno 30-ak osoba.

12,31 FOTOGRAFIJA GLANOG PLANERA NOĆI TERORA U PARIZU
Danas je prvi put u javnost procurela fotografija visokopozicioniranog člana ISIS-a Abdelhamida Abaouda koji se sumnjiči da je organizovao terorističke napade u Parizu 13. Novembra. Za njim je još ranije raspisana poternica pošto se sumnjiči za povezanost s nizom počinjenih napada na Bliskom istoku i Evropi.

12,04 TURSKA IDENTIFIKOVALA JEDNOG TERORISTU

Turska vlada objavila je informaciju da je jedan od terosrista u Parizu, koji je nastradao u koncertnoj dvorani Bataklan, bio Omar Ismail Mustefaji. Visoki zvaničnik Turske saopštio je da je evidentirano da je Mustefaji ušao u Tursku 2013. godine, ali da nema podataka kad je napuszio zemlju.

11,35 UHAPŠENE 23 OSOBE

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kazenov rekao je da je protekle noći izvršena opsežna policijska akcija na 168 lokacija širom Francuske u kojoj je uhapšeno 23 osobe za koje se osnovano sumnja da imaju neka saznanja o terosrističkom napadu u Parizu.

11,22 MINUT ĆUTANJA ZA NASTRADALE

Širom sveta jutros je minutom ćutanja odata pošta nastadalima u terorističkom napadu u Parizu. Na Trgu Republike u parizu okuopilo se nekoliko hiljada ljudi koji su palili sveće i ostavljali cveće u znak poštovanja za žrtve. Okupljeni ispred bara/restorana “Le Carillon” pevali su “marseljezu”.

Pogledajte još