JEZIVI JECAJI: Neutešni roditelji se ne odvajaju od dečjih kovčega

Zoran (31) i Jelica (28) Peruničić iz Pljevalja, kojima su u udesu u kanjonu Tare poginuli sin Veljko (6) i ćerka Teodora (5), krenuli su na svadbu u Podgoricu kad su doživeli stravičnu nesreću. U jezivoj tragediji nastradala je i Zoranova sestra Jelena (30), dok su on i supruga lakše povređeni i nakon ukazane pomoći istog dana pušteni kući.

Nesreća se dogodila u subotu u 10.45 sati u mestu Logorište, na putu Ðurđevića Tara - Mojkovac, kad je Peruničić automobilom „seat“ sleteo u kanjon Tare, dubok 1,3 kilometra. Automobil se prevrnuo nekoliko puta i završio u reci. Prema prvim informacijama, uzrok nesreće je klizav put jer je nakon dužeg vremena tog dana padala kiša.

Drago Peruničić, rođak unesrećene porodice, objasnio je da je Zoran s porodicom i sestrom krenuo na svadbu kod ženinog brata od tetke u Podgoricu. Nesreća se dogodila četrdesetak kilometara od njihove kuće.

- Koliko znam, sve se desilo u nekoliko sekundi. U mestu Logorište Zoran je izgubio kontrolu nad kolima i sleteo s puta u kanjon. Usled prevrtanja on i Jelica su ispali iz kola, dok su deca i Jelena ostali zarobljeni u zadnjem delu automobila koji je upao u vodu - objašnjava rođak.

Prema njegovim rečima, obdukcioni nalaz pokazao je da je su se deca i njihova tetka udavili.

- Teodorino telo ronioci su našli nekoliko metara nizvodno, Veljkovo i Jelenino kod kola. Zoran i Jelica su bili lakše povređeni. Oni su pokušali da dođu do dece i Jelene, ali nisu mogli ništa da urade - priča Drago.

Rođak Peruničića dodaje da su Zoran i Jelica nakon nesreće prevezeni u bolnicu, ali da su tražili da ih uveče puste da bi odneli kući tela stradale dece.

- Ne može rečima da se opiše kakva je tuga bila kad su tela Veljka, Teodore i Jelene unosili u kuću. Jecaji roditelja lomili su nam srce i dušu. Slomljena Jelica jaukala je za Veljkom i Teodorom kao sinja kukavica. „Bože, zašto ih uze“, ponavljala je i dozivala njihova imena... Ni ona ni Zoran mislim da još ne znaju šta ih je snašlo, potpuno su van sebe. Nesrećnici, ne odvajaju se od kovčega - priča Drago Peruničić, kome je i samom glas drhtao tokom razgovora.

Troje Peruničića biće sahranjeno danas u 13 časova, a opština Pljevlja ponedeljak je proglasila za dan žalosti.

Izvor: Kurir

Pogledajte još