I KAMEN BI ZAPLAKAO: Ono što su uradili za bolesnog Madžgalja slama srca

Uprava Osnovne škole "Drinka Pavlović", koju je pohađao glumac Marinko Madžgalj, odlučila je da napravi velikodušni gest i donira novac za njegovo lečenje.

"Istina je da skupljamo novac za Madžgalja. Akcija je počela na inicijativu zaposlenih, s obzirom na to da je on bio đak naše škole. Zaista je uvek bio divan momak, raspoložen da pomogne, svrati i učestvuje u školskim aktivnostima", rekao je za Blic direktor škole Uroš Momčilović.

Poznati glumac bori se sa jednim od najtežih oblika kancera - rakom pankreasa. Posle gotovo četiri meseca od operacije, Marinko se, prema tvrdnjama bliskog izvora glumcu, i dalje bori s opakom bolešću. Kako izvori navode, sada je važno da sačuva snagu i pozitivan duh, koliko god je moguće. Svi se nadaju da će mu akcija njegove osnovne škole dati dodatnu snagu da pobedi bolest.

GLUMAC SE OGLASIO POSLE DUŽEG VREMENA: Dirljiva poruka Marinka Madžgalja rasplakala Srbiju

"Dobrovoljnu donaciju skupljaćemo do petka, pa ćemo onda poslati zvanični zapisnik. Još uvek ne znamo kome ćemo usmeriti taj novac, jer još uvek nismo stupili u kontakt sa porodicom, a želimo to da sprovedemo jer je to najmanje što škola može da uradi za njega u ovom trenutku", istakao je Momčilović i dodao da su se "dogovorili na nastavničkom veću da pokrenu ovu priču".

"Najpre su zaposleni donirali novac, ali se onda priključio i veliki broj roditelja naše dece", rekao je direktor škole.

Nadlanu / izvor: Blic

Pogledajte još