IZAŠLA IZ KOME: Srpkinja koja je preživela masakr u Parizu otvorila oči posle 15 dana

Njena ćerka Tamara Đorđević kaže da majku nije videla od jula i da sada samo želi da je poseti i zagrli.

- Prijateljica koja živi u Parizu javila nam je da je mama otvorila oči, ali da nije progovorila. Lekari u bolnici Salpetrije čine sve da bi joj se zdravstveno stanje poboljšalo. Srećna sam što se probudila, ali sam mnogo uplašena, jer ne znam kakve će posledice imati. Doktori su rekli da postoji mogućnost da ostane nepokretna - kaže Tamara i dodaje da je Ljiljana imala niz operacija na glavi, plućima, ruci, kao i da je iz njenog tela izvađeno više gelera.

Ona kaže da će u ponedeljak kontaktirati sa Ambasadom Srbije u Parizu i da će zamoliti da pomognu njoj i bratu da odu da vide majku jer oni , zbog teške materijalne situacije, ne mogu da kupe avionsku kartu.

- Venčani kum mojih roditelja video je mamu i kaže da ima neke cevi u ustima. On ju je pitao da li ga čuje i ako čuje, da trepće da bi mu potvrdila, što je ona i uradila. Kaže da je samo plakala. Pričao joj je o nama i onda se još više rasplakala - rekla je Tamara i navela da su njenog oca Acu, čije se stanje popravlja, ambulantnim kolima iz druge bolnice u Parizu, u kojoj je i dalje hospitalozovan, dovezli u Salpetrije da obiđe Ljiljanu.

- Mamina prijateljica Gordana, koja je obilazi na svaka dva dana, kaže da se Aco ljutio što mu niko nije rekao da je mama loše i da je bila u komi. Bio je u šoku kad ju je video. Pokušali smo nekako da se čujemo sa tatom, ali nismo uspeli, jer on u bolnici nema telefon - rekla je Tamara.

Izvor: Alo/nadlanu

Pogledajte još