ČAROBAN POČETAK GODINE: U prvoj sekundi 2016. u Beogradu rođene čak 4 bebe

0

Prve sekunde posle ponoći mama Nataša Radojević (19) iz Mladenovca u bolnici u Višegradskoj je rodila devojičicu Elenu koja je dugačka 50 cm i teška 2.950 grama.

– Iznenada je bilo i dobro je prošlo, malo bolno ali sam izdržala. Termin je bio 27. decembar, prošao je i eto baš u Novoj godini se rodila Elena. Ne znam da li je tati javljeno, možda će vest u novinama da bude iznenađenje za njega – kazala je majka Nataša Radojević.
Doktorka Tatjana Blagojević koja ju je porađala kaže da je sve bilo spontano.

-Nije bilo nikakvih problema, beba je htela da se rodi u prvoj sekundi. Zaista je bilo sve spontano. Negde oko 23.50 ja i moja babica Krstinja smo polako krenule sa porođajem i beba je rođena bukvalno u prvoj sekundi – kazala je doktorka.

Samo jedan minut nakon ponoći Milica Drobnjak (35) u bolnici u istoj bolnici carskim rezom rodila je dečaka dugačkog 54 centimetra i teškog 4.350 grama.

Još jedna devojčica koja se rodila u porodilištu „Narodni Front“ u 00.01 novogodišnju noć u Beogradu učinila je čarobnom. Njena majka Tijana Topalović je iz Vrnjačke Banje. Porođena je carskim rezom, a beba je teška 3.500 grama.

Četvrta beba rođena svega minut posle prve, u 00.02 sata je dečak Vuk, težak 3.700 grama, a njegova majka Milina Petrov (27) sa Zvezdare imala je širok osmeh na licu.

– Sada mi se samo spava. Sve je u redu, mnogo sam zahvalna babici i doktoru, predivni su bili, kako su oni mene izdržali u stvari, stvarno, svaka čast njima… Nisam očekivala da ću se poroditi večeras. Tata je saznao, srećan je i nije očekivao tako brzo, termin je bio 7. januara, ovo nam se baš brzo desilo – kazala je majka Milina Petrov.

U Porodilištu „Zemun“ u novogodišnjoj noći bilo je sedam porođaja, šest pre ponoći i jedan posle.

– U 00.20 sati mama Jelena Strujić rodila je devojčicu prirodnim putem, a želimo da istaknemo da je nekoliko trenutaka pre ponoći „majka hrabrost“ kako smo je ovde nazvali, rodila četvrto dete dečaka. Sve bebe i mame su dobro – rekli su u porodilštu Zemun.

Još jedan dečak rođen je u porodilištu „Zvedara“.

– Jedna mama je u 00.20 sati rodila dečaka dugačkog 54 cm i teškog 3.900 grama – rečeno je u porodilištu „Zvezdara“.

Čestitamo!

Izvor: Blic

Foto: yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.