UPOZORENJE: Danas novi snežni nanosi, a na kraju dana LEDENI TALAS

Zbog jakog vetra u planinskim predelima i košavskom području, naročito u donjem Podunavlju i južnom Banatu, moguće je stvaranje snežnih nanosa.

Ujutro i pre podne biće kratkotrajni prestanak snega, osim na istoku i jugoistoku zemlje. Od sredine dana biće povremeno snega, a krajem dana i u toku noći u nižim predelima će padati kiša koja će se mestimično lediti pri tlu.

Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar, u planinskim predelima i košavskom području jak, povremeno sa olujnim udarima, u toku noći u slabljenju i skretanju na zapadni.

Jutarnja temperatura kretaće se od minus 12 do minus pet stepeni Celzijusa, a najviša dnevna od minus sedam do nula.

U Beogradu će danas peovladavati oblačno i vetrovito vreme, pre podne suvo, od sredine dana sa snegom, a krajem dana i u toku noći sa kišom koja će se lediti pri tlu.

Duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, povremeno sa olujnim udarima, u toku noći u slabljenju i skretanju na zapadni. Jutarnja temperatura oko minus 10, a najviša dnevna oko minus četiri.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 4. januar 2016. godine

Biometeorološka situacija može nepovolјno uticati na većinu hronično obolelih osoba, naročito na srčane i cerebrovaskularne bolesnike. Od meteoropatskih reakcija mogući su reumatski bolovi i glavobolјa.

Izvor: b92.net

Pogledajte još