SEĆATE LI SE MIKIJA PIRSA IZ MUĆKI: Nećete verovati gde je danas i čime se bavi (FOTO)

Tumačeći Mikija Pirsa u Mućkama, Patrik Mari nije imao potrebe da se uživlljava u tuđi život, preuzima lik, negira sebe. Naprotiv, on je samo bio prirodan u interpretaciji sopstvenog života. Na fudbal, džabalebarenje u kraju i pijančenje trošio je dobar deo dana, tako da je uloga simpatičnog luzera s brčićima koji ima mnogo snova i nijednu godinu radnog staža bila kao stvorena za njega.

Rođen u Londonu u irsko-španskoj porodici, krajem 70-ih počeo je da se pojavljuje u manjim ulogama na filmu i televiziji. Britanskoj publici tog doba bio je najpoznatiji po učešću u TV reklami za Zanussi kućne aparate.

Od uloge u Mućkama nije mnogo očekivao. Uspeh serije bio je iznenađenje i za njega, kao i za ostale članove tima. Slavu, vreme i novac trošio je po pabovima opijajući se do iznemoglosti. Jedino što ga je zanimalo u životu bio je londonski fudbalski klub Milvol, čije utakmice nije propuštao.

Njegova glumačka karijera bila je opterećena lošim radnim navikama i alkoholizmom. Uprkos takvom hendikepu, uspeo je da snimi 20-ak filmova i TV serija. Jedno vreme je radio kao kontrolor u administraciji u Ketfordu. Tokom 2003. Javno je objavio da ima problem s alkoholom jer je minimalno dnevno pio deset konzervi piva i pola boce viskija. Zbog zdravstvenih problema, 2012. ostavlja alkohol. Godinu kasnije penzionisao se i preselio na Tajland.

(old_image)

B. Jakić

Pogledajte još