OSTAVIO DVA OPROŠTAJNA PISMA: Policajac pucao sebi u glavu zbog nesrećne ljubavi

Tragedija se dogodila u policajčevom stanu u Ulici Garsija Lorke. Policajca je sa teškim povredama glave ekipa Hitne pomoći odvezla u Urgentni centar, gde se nalazi na reanimaciji.

- Pacijent je u kritičnom stanju i trenutno se nalazi na intenzivnoj nezi - rekla je portparol Urgentnog centra Aleksandra Berić.

Izvor iz MUP-a Srbije kaže da policajac radi u Upravi za obezbeđenje, a najverovatnije je pokušao da se ubije zbog ljubavnih problema sa kojima već duže vreme suočavao, što je i jasno naveo u jednom od oproštajnih pisama. Naime, napustila ga je žena s kojom je bio u vezi.

Istovremeno, pojavile su se i glasine da je nesrećni policajac bio na listi za otpuštanje. Ipak, poznanik policajca V. S. to negira. Taj izvor navodi da je, naprotiv, V. S. bio "viđeniji policajac" u službi, da je "bio na putu da bude unapređen" i da mu je do unapređenja ostalo "nekoliko formalnosti", te da nikako nije mogao da preboli ljubavne jade.

Ranjenog policajca je našao prvi komšija Radenko Antonijević, koji ga je zatekao na krevetu u lokvi krvi i s pištoljem pored sebe.

"Ceo dan su mu vrata od stana bila odškrinuta i čulo se teško disanje. U 18 sati sam odlučio da uđem unutra s još jednim komšijom, kako bih proverio da li je sve u redu, ali smo zatekli užasan prizor. Imao je veliku ranu na slepoočnici, ali je bio živ", priča Antonijević, koji je istog trenutka pozvao Hitnu pomoć.

Komšije su policajca ocenile kao mirnog i povučenog čoveka, koji je veoma retko razgovarao s bilo kim, zbog čega mu nisu znali ni ime.

"Živeo je u stanu pored mog nekih pet, šest meseci, ali nisam znao da li ga je kupio ili ga samo iznajmljuje. Bio je uvek sam", kaže Antonijević.

Prema rečima okupljenih komšija, pucanj se začuo oko 14 sati, ali su svi pomislili da je u pitanju petarda.

Izvor: Kurir

Pogledajte još