TIRKE VIŠE NIJE KLINAC: Miloš Biković proslavio 28. rođendan

Ostvarenje Dragana Bjelogrlića vinulo je Miloša u nebesa, koji se od tada svrstava među najpopularnije mlade glumce u Srbiji, ali i na prostoru cele bivše SFRJ. Film "Montevideo, Bog te video" doživeo je i nastavak "Montevideo, vidimo se" (2014), a u međuvremenu i TV seriju (2012), dobio brojne nagrade i oborio sve rekorde gledanosti u Srbiji.

Biković je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu a na istom je sada na doktorskim studijima. Od 2012. predaje glumu. Nakon prvog javnog pojavljivanja 2004. u popularnoj srpskoj TV seriji „Stižu dolari“, njegova filmografija broji više od 15 filmova i serija: „Bela lađa“, „Vratiće se rode“, „Mešano meso“, „Šešir profesora Koste Vujića“, „Kad ljubav zakasni“, „Samac u braku“… Film „Bićemo prvaci sveta“, producenata serijala „Montevideo“, a u kojem Biković igra poznatog košarkaša Radomira Šapera, imao je premijeru u februaru 2015.

Pored toga, Miloš igra u Beogradskom Dramskom i Narodnom pozorištu u Beogradu.

Zajedno sa koleginicom Tamarom Dragičević pojavio se u spotu Kikija Lesendrića za pesmu "Slučajno", a zatim i u spotu mlade pevačice Nevene Božović, koji je i režirao i montirao.

U svoju biografiju upisao je i uloge u ostvarenjima ruske kinematografije - u filmu “Sunčanica“, gde je igrao Barona Nikolaja Aleksandrovica Gulbe-Levitskog, a zatim u nastavku drame „Bezdušni“. U filmu „Bezdušni 2“ Biković je igrao Romana Belkina, drugu glavnu ulogu. Nakon premijere filma u bioskopima, Miloš je postao popularan i u Rusiji, a ruski magazin Vogue ga je nazvao novim seks simbolom ruske kinematografije.


Dobitnik je i mnogih nagrada, među kojima je i ona iz 2011. - najvažnija nagrada srpskih kinematografa za najbolju glavnu ulogu u filmu „Montevideo“, na filmskom festivalu u Nišu.

Bio je u vezi sa Brankicom Sebastijanović, takođe glumicom, a tokom boravka u Rusiji spajali su ga i sa anonimnom ruskom lepoticom.

Prošle godine Miloš je rođendan dočekao na Tajlandu, a ove godine je nastavio tradiciju proslave na egzotičnim lokacijama. Svoj 28. rođendan obeležio je na Šri Lanki, gde mu društvo pravi i koleginica Nina Janković.

28. Hvala na divnim čestitkama! #thankyou #hvala #спасибо

A photo posted by Milos Bikovic (@bikovic) on

Pogledajte još