PREMIJER PRESEKAO: Srbija ide na IZBORE

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su centri otpora Vladi Srbije, normalanoj Srbiji i politici reformi i napretka pripadnici bivše loše vladti i lažne elite, koju je ta vlast stvorila i obezbedila im privilegije.

Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke počela je anas u Beogradu, a očekuje se da će članovi GO ovlastiti predsednika stranke Aleksandra Vučića da samostalno donese odluku o eventualnom raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Na sednici učestrvuje 505 članova GO.

Iz SNS je najavljeno da će predsednik stranke i premijer Aleksandar Vučić zatražiti od većine članova Glavnog odbora da u periodu i pre Skupštine SNS, zakazane za 13. februar, ima pravo da donese odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Vučić je 14. januara rekao da su vanredni parlamentarni izbori moguća opcija, da će odluku doneti uz konsultacije sa predsednikom države i članovima GO, ali da se neće rukovoditi stranačkim ineresima.

On je rekao i da su vanredni izbori bolja opcija od veće rekonstrukcije, koju bi želeo da sprovede, a kao jedini razlog protiv održavanja opštih izbora naveo je da bi možda na kratko prekinuli reforme.

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović rekao je da je sednica Glavnog odbora stranke zakazana u cilju pripreme skupštine partije, ali nije isključio mogućnost da se razgovara i o eventualnom raspisivanju vanrednih parlamentarnim izborima.

Kako je saopšteno iz SNS, članovima će se na početku obratiti predsednik stranke i taj deo sednice će biti otvoren za javnost, a posle toga sednica će biti zatvorena.

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je danas da je na lideru te stranke i premijeru Aleksandru Vučiću da odluči da li će biti održani vanredni parlamentarni izbori, jer je on i sastavljao Vladu.

Predsednica Skupštine Srbije i članica Predsedništva SNS Maja Gojković očekuje da će premijer i lider te stranke Aleksandar Vučić danas dobiti poverenje na Glavnom odboru SNS za odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Po završetku sednice, predviđene su izjave za medije.

Izvor: blic

Pogledajte još