VOLELI SMO GA KAO PORUČNIKA GRUBERA U SERIJI “ALO, ALO”: Šta se dogodilo s glumcem Gajem Sinerom

Reč je o Gaju Sineru, britanskom glumcu rođenom u Njujorku 1947. Dobrodušni oficir Vermahta sa simpatijama prema istom polu, posebno prema vlasniku restorana Reneu iz varošice u okupiranoj Francuskoj za vreme Drugog svetskog rata, ostao je u sećanju svima koji su pratili seriju autorskog tandema Dejvid Kroft i Džeremi Lojd  za vreme Drugog svetskog rata u okupiranoj Francuskoj.

Gaj se više od 40 godina bavi glumom. Najviše je radio u pozorištu i televiziiji, ali se može pohvaliti i sa nekoliko uspešnih izleta na film, kao što su “Lost Highway”, “Pirati sa Kariba” i “Igrajući Boga”. Kako je izraziti komičarski talenat demonstrirao u “Alo, alo”, malo ćemo pažnje posvetiti i njegovim dramskim veštinama. Ulogama u kultnim TV serijama poput “Ja, Klaudije” i “Doktor Hu” pokazao je kako suvereno vlada različitim dramskim formama.

- Ulogu poručnika Grubera smatram svojom omiljenom. Tom ulogom sam dospeo do srca gledalaca i na nju sam potrošio 10 godina rada i života - rekao je jednom prilikom Siner istakavši da su mu nekolicina glumaca iz “Alo, alo” postali veoma bliski prijatelji.

Posle sedam-osam godina života u Los Anđelesu tokom 90-ih, vratio se u London. Osim retkih izleta na televiziju, danas glumi u pozorištu i bavi se pisanjem scenarija.

Govoreći o razlozima uspeha serije “Alo, alo”, Siner uvek ističe dva elementa: dobar scenario i dobre glumce.

- U seriji je glumio i jedan Kenet Konor kao mister Alfons. Pa to je čovek koje sam se divio kad sam bio dete. Zamislite kakvu privilegiju sam imao da igram pored takvog umetnika. I drugi glumci su bili sjajni. Nažalost, mnogi od njih nisu više sa nama.

Iako su mnogi želeli to da saznaju, Gaj nikada nije govorio o svom seksualnom opredeljenju, što je dodatno rasplamsalo rasprave među gej populacijom. Ono što se zna jeste da nije oženjen, mada se u javosti 80-ih i 90-ih pojavljivao u društvu dama s kojima je bio veoma prisan.

Pogledajte još