INCIDENT NA MEČU ANE IVANOVIĆ: Tresla sam se, istog momenta sam prestala da igram

Ana Ivanović plasirala se u naredno kolo Australijan opena pobedom nad Letonkom Anastasijom Sevastovom sa 6:3, 6:3, ali meč je bio prekinut na skoro pola sata zbog pada jedne starije žene niz stepenice tribina Rod Lejver arene.

"Osećala sam se veoma loše. Stvarno sam se tresla. Taj zvuk žene koja pada je bio baš jak, jasno sam ga čula. Istog momenta sam prestala da igram... Bilo je jako tužno. Za sve nas tamo, a kako za mene, tako i za moju suparnicu", rekla je Ana posle meča.

Dok su na nosilima, a i sa zaštitnom medicinskom kragnom oko vrata odnosili nesrećnu ženu, koja je pritom i krvarila, kako su kasnije saopštili organizatori, teniserke su se povukle sa terena. Tek 26 minuta kasnije meč je nastavljen.

"Stvarno se nadam da je gospođa dobro. To što je prekid toliko trajao je, iskreno, i bilo dobro ovoga puta - jer sam se tresla. Saosećala sam se sa njom, a osećaj uopšte nije bilo lep. Rekli su nam i da je krvarila, stvarno se nadam da je dobro", dodala je Ana.

Ana je posle neprijatnog događaja ipak trijumfovala, a u narednom kolu sastaje se sa pobednicom meča Alison Kiz - Jaroslava Švedova.

Jelena Janković nažalost nije uspela da se plasira u treće kolo jer je izgubila od Nemice Laure Zigemund sa 6:3, 6:7(5), 4:6.

Viktor Troicki prošao je u šesnaestinu finala Australijan opena pobedom nad Amerikancem Timom Smičekom od 6:4, 7:6(5), 7:6(4). Njegov rival u sledećem meču biće Miloš Raonić.

Pogledajte još