MINISTAR ŠALE I SMEHA: Zbog ovog trača Minimaks je imao velikih problema

Milovan Ilić Minimaks bio je najduhovitiji čovek u SFRJ. Bez konkurencije. Zbog njegovih emisija “Tup-tup”, “Tačno u podne” i “Sutra je petak” pola Juge je bilo uz radio prijemnike u vreme njihovog emitovanja. I kasnije, kad je jedan zamenio drugim medijem i sa radia prešao na televiziju, sa sobom je poneo svoju vreću humora. Poznata je priča da su iz njegove medijske laboratorije lansirane mnoge zvezde. Na prvom mestu Lepa Brena. I upravo zbog nje je imao velikih problema.

Krajem 80-ih, u vreme kad je Brena sa svojim Slatkim grehom već punila stadione u Jugoslaviji i okolnim zemljama, Beogradom se proneo glas kako je Minimaks u ljubavnoj vezi sa pevačicom koju je iz mraka duboke anonimnosti doveo pod reflektore televizijhskih studija. I ne bi bio veliki problem da je trač kružio među običnim svetom na relaciji pijaca - kafana, već su i pojedine poznatije ličnosti prenosile priču da su Minimaks i Brena pobegli u Ameriku.

- Slava je samo donekle lepa, ali ponekad ne prija, naročito kad krenu tračevi. Evo, najnoviji koji sam čuo o sebi jeste da sam s Lepom Brenom pobegao u Ameriku, što je van pameti - jadao se Minimaks.

Nije bilo prodavca na Kalenić pijaci koji nije pitao Minimaksa kakva je Brena u krevetu. Kad je video da od pravdanja nema mnogo vajde, do ludila je dovodio seljake i nakupce pričama o dužini Breninih nogu.

B.J.

Pogledajte još