STRAVIČNO PORODIČNO NASILJE: Tukao trudnu ženu

Šabana T. (32) iz Martonoša kod Kanjiže, policija je uhapsila jer je istukao nevenčanu ženu u poodmakloj trudnoći. Nasilnik je na nesrećnu trudnicu, koja je u sedmom mesecu trudnoće, nasrtao dva dana zaredom.

Drastičan slučaj porodičnog nasilja presečen je lišavanjem slobode nevenčanog muža trudne žene:

- Srećom, Šaban nije ozbiljnije povredio nevenčanu ženu i bebu. Lekarskim pregledom je ustanovljeno da beba u stomaku nije pretrpela povrede. Nasilnik trudnicu nije udarao po stomaku. Rukama ju je tukao po leđima - potvrdio je izvor blizak istrazi.

Šabanu T. je određeno zadržavanje do 48 sati, a on se tereti da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. Policija i pravosudni organi rigorozno se ophode prema svakom slučaju nasilja u porodici.

Martonoš se u centru pažnje svih domaćih i inostranih medija našao prošle godine kad je Rade Šefer iz Sente pobio šestoro ljudi. U krvavom piru i Šefer je stradao.

Nedugo zatim jednu meštanku je pokušao automobilom da pregazi njen bivši nevenčani muž, penzionisani policajac.U kikindskoj policiji kažu da je tokom 2015. godine podneta 171 krivična prijava za nasilje u porodici, i da žrtve sve više, bez ustezanja, prijavljuju nasilnike.

Izvor: Kurir

Pogledajte još