NA POSLU IMATE PUNO KOLEGINICA: Većina će sa vama imati SEKS!

Ako radite u sredini u kojoj ima mnogo žena, radujte se - ova činjenica povećava verovatnoću da ćete sa nekom od njih imati seks. Istraživači sa državnog Univerziteta u Floridi primetili su da što su pripadnici jednog pola brojniji, to je veća verovatnoća da će oni koji su u manjini seksualno profitirati.

- Ako je vaš pol u većini, morate da se takmičite sa mnogo rivala, pa ne možete da birate onoliko koliko biste inače. To se posebno odnosi na sredine gde ima više žena, koje se podsvesno bore za naklonost manjeg broja muškaraca - kaže profesor Džastin Mos.

Do ovog zaključka Mos je došao na osnovu eksperimenta u kom su ispitanicima date lažne informacije o koledžima u blizini, sa akcentom da li ima više studentkinja ili studenata. Zatim su ispitanici popunili upitnik o stavovima prema neobaveznoj vezi i seksu za jednu noć. Pripadnici oba pola, pogotovo žene, imali su znatno konzervativniji stav o seksu u sredini gdje ih je bilo manje od muškaraca. Tamo gde su dominirale, dame su bile znatno liberalnije po pitanju neobaveznog seksa, a muškarci pokazali veće interesovanja za duge veze.

Pogledajte još