BUDITE OPREZNE: Vaš partner može da VAS PREVARI sa svojom PRIJATELJICOM

Muško-žensko prijateljstvo tema je o kojoj svako ima svoje mišljenje. Nekima je najnormalnije da su žena i muškarac dobri prijatelji (i ništa više od toga) dok drugi apsolutno ne veruju da žena i muškarac mogu biti samo prijatelji.Kakvo god bilo vaše mišljenje o tome, postoje neka pravila koja vaš partner ne bi smio prekršiti ukoliko ima prijateljicu, kako biste bili sigurni da to prijateljstvo neće prerasti u nešto više.

1. Ne postoje dvostruki standardi

Vaš partner ima prijateljicu s kojom se redovino čuje i odlazi na kafe, ali na sam spomen imena vašeg prijatelja, pa čak i bližeg poznanika, izlazi mu para iz ušiju? To znači da u vezi postoje dvostruki standardi, da on sme imati prijateljicu, ali vi ne biste smeli imati prijatelja, odnosno da je njemu kao muškarcu dozvoljeno više. U zdravoj i sretnoj ljubavnoj vezi takvi dvostruki standardi ne bi smeli postojati.

2. Odredili ste granice i prioritete

Imali ste dogovor s partnerom, ali on ga je otkazao jer se dogovorio s prijateljicom? Takvi scenariji ne bi se smeli događati jer muškarcu njegova partnerica mora biti na prvom mestu ( i obrnuto). I ako vaš partner duže poznaje svoju prijateljicu nego vas, s ulaskom u vezu prioriteti mu se moraju promeniti.

3. Nema sumnjičavosti ni ljubomore

Ima li vaš partner prijateljicu, u vašoj vezi vi ćete se osećati ugodno jedino ako mu u potpunosti verujete. Poverenje u vezi ogleda se i u tome da partnerima ne pada na pamet govoriti svojoj polovici s kime se sme družiti. Ne osećate li sumnjičavost ni ljubomoru, znači da vašeg muškarca i njegovu prijateljicu veže zaista samo prijateljstvo.

4. Uključuje i vas u njihovo prijateljstvo

Želi li vaš partner održavati prijateljstvo s drugom ženom, i vas bi trebao uključiti u taj odnos. Naravno da nekada može i sam otići na kafu s njom, ali i vi biste trebali biti dobrodošli na njihova druženja. Uz takvu transparentnost svi će se osećati ugodnije.

5. Prijateljica ne sme govoriti ružno o vama

Ukoliko vaš partner ima prijateljicu kojoj vi niste simpatični i znate da, dok je na kafi sa njim, govori ružno o vama, vaš partner trebao bi ozbiljno razmisliti o tome je li budućnost toga prijateljstva moguća. Pa makar i ne imala najbolje mišljenje o vama, prijateljica bi to mišljenje trebala zadržati za sebe, naročito ako vidi da je njen prijatelj u toj vezi sretan. 

Pogledajte još