WB potpisuje ugovor sa režiserom filma 300: Bitka kod Termopila

Studio Warner Bros potpisao je ekskluzivni “first look” ugovor sa Zekom Snajderom, režiserom filma 300: Bitka kod Termopila. Odlične kritike koje prate rane projekcije dugo isčekivane adaptacije stripa Frenka Milera, navele su studio da potpiše ekskluzivni dvogodišnji ugovor sa mladim režiserom i njegovom producentskom kućom Cruel and Unusual Films, koju vodi sa ženom Deborom Snajder.

Čelnici studija očekuju da će se ugovor isplatiti u momentu kad u martu u bioskope širom planete započne prikazivanje filma 300: Bitka kod Termopila.

Gerard Butler, Lena Headey, David Wenham, Dominic West i Rodrigo Santoro predvode ekipu u ovoj visoko stilizovanoj i vizuelno zahtevnoj viziji antičke bitke na Termopilima, u kojoj se 300 spartanaca suprostavilio daleko brojnijoj persijskoj vojsci. Film je baziran na grafičkoj noveli Frenka Milera (Sin City) I verno prati njen izgled, stil i radnju.

“Zek je neverovatan pripovedač – on poseduje jedinstvenu viziju i unikatni stil”, izjavio je čelnik studija Warner Bros Dzef Robinov. Snajder je započeo karijeru kao režiser muzičkih spotova i reklama, a njegov režiserski debi bio je rimejk horor filma “Dawn Of The Dead”. Prvi projekat koji će Snajder sprovesti po novom ugovoru je adaptacija još jedne novele, “Nadziraci” (Watchmen), koju je godinama priželjkivalo na desetine filmskim stvaralaca.

300: Bitka kod Termopila će premijerno biti prikazan na filmskom festivalu u Berlinu u glavnom programu van konkurencije.

Domaća premijera je zakazana za 28. mart u Sava centru.

www.kontra.org.yu

Pogledajte još