MESEC JE U OPADANJU: PAŽNJA, može vam se desiti nešto NEVEROVATNO, ali ako poštujete pravila

Posle punog meseca, počinje faza opadanja preko mladog Meseca, sve dok on potpuno ne nestane sa obzorja na tri noći. Ona se naziva faza opadanja, a za čoveka je dragocena jer tad naš organizam ima tendenciju da se pročišćava i iz sebe izbacuje štetne materije.

Italijanski naučnici Marta Erba, Đan Luka Rancini i Danijele Venturoli u knjizi “Od Meseca do Zemlje” otkrili su mnoge tajne zemljinog prirodnog satelita, tvrdeći da Mesec ima ogroman uticaj na sve što je na zemlji, ali da savremena civilizacija to zanemaruje, iako su svi stari narodi u različitim delovima naše planete život usklađivali prema lunarnom putu.

Prema njihovim rečima, a kada je u pitanju opadajuća faza meseca, on nam umnogome može pomoći u vezi zdravlja.

Njegov efekat se pojačava kako se bliži faza mladog meseca, pa ako želite da smršate, očistite organizam od toksina, eliminišete celulit ili stres, učinite to kada mesec opada.

Tokom tih 14 dana biljni čajevi, masaže, drenaže i sredstva za detoksikaciju imaju jače dejstvo, a dijeta je uspešnija jer se masne naslage brzo tope.

Osobe koje imaju problema sa alergijama, posebno bi trebalo da obrate pažnju na lunarni kalendar.

Čišćenje od grinja ili pranje odeće koja sadrži alergene najbolje je obaviti u fazi opadanja meseca, jer se mikroorganizmi i štetne materije bolje odstranjuju.

I hirurzi znaju da u toj lunarnoj fazi pacijenti manje krvare i ožiljci brže nestaju, to je idealan period za skidanje bradavica i mladeža, kao i za čišćenje lica.

Izvor: telegraf/nadlanu

Pogledajte još