SVET ŠOKIRAN IZGLEDOM UBICE: Novi detalji smrti devojke iz migrantskog prihvatilišta

On je Aleksandru Meher više puta ubo nožem dok je pokušavala da prekine svađu u prihvatilištu gde su smeštena deca od 14 do 17 godina, koja su u Evropu stigla bez roditelja.

Izvor iz policije rekao je da je Aleksandra umrla spašavajući život drugom migrantu koga je Kalif Nur napao nožem. Švedski tužioci priznali su da ne znaju da li je Kalif Nur, koji navodno ima 15 godina, njegov pravi identitet.

Naime, 'dečji' zahtevi za azil u Švedskoj najbrže se obrađuju, pa zato neki odrasli muškarci lažu i govore da su tinejdžeri, što je uradio i Kalif. On na saslušanju nije želeo da kaže ništa u svoju odbranu, a u pritvoru će ostati do 11. februara.

Tužiteljka Linda Viking rekla je da će osumnjičenom biti suđeno kao da ima 15 godina, ali da je u toku provera njegovog identiteta.

- Proveravamo njegov datum rođenja i ime kako bismo se uverili da su podaci tačni - rekla je.

Izvor je odbacio bilo kakve sumnje da je ubistvo bilo seksualno motivisano. Dodao je kako se osumnjičeni noć pre napada žalio da se ne oseća dobro i kako nije uopšte spavao. Sumnja se kako Nur ima psihičkih problema, kao i da je imao nervni slom nekoliko sati pre ubistva kao posledicu traume iz prošlosti i žalio se da čuje 'glasove u glavi'.

Tinejdžer se trenutno nalazi u psihijatrijskoj bolnici u predgrađu Geteborga.

Pogledajte još