DOBRA VEST ZA VOZAČE: Parking servis" od 1. februara uvodi NOVI SISTEM NAPLATE

Sa novom “Start-stop” aplikacijom moći ćete da zaustavite vreme parkiranja i parking platite tačno onoliko koliko ste ga koristili. Ovo naročito znači kada se zbog obaveza zadržavate veoma kratko, a prinuđeni ste da se parkirate na obeleženo parking mesto.

- Na ovaj način izlazimo u susret vozačima koji su imali pritužbe da parkiranje od desetak minuta plaćaju kao da su bili parkirani sat vremena. Sada će, na primer, za zadržavanje od 30 minuta u crvenoj zoni plaćati 28 dinara, dok ih je ranije to koštalo 56 dinara, kao da su bili parkirani čitav sat - navode u “Parking servisu”.

Međutim, iako je aplikacija osmišljena tako da vozačima omogući uštede, ipak neće svi imati ovu pogodnost, već samo oni sa pametnim telefonima koji podržavaju ovu aplikaciju. Oni sa starijim modelima telefona ipak će morati parking da plaćaju na stari način. Takođe, za korišćenje ove aplikacije neophodno je da sa “Parking servisom” potpišete ugovor, a to ćete moći samo ukoliko nemate neizmirene obaveze, odnosno nemate prethodna dugovanja za neplaćene dnevne karte. Za sklapanje ugovora neophodni su lična karta i saobraćajna dozvola, a svakom podnosiocu zahteva biće dodeljeno korisničko ime i lozinka, neophodni za pokretanje aplikacije.

Da biste pokrenuli aplikaciju, potrebno je da je najpre skinete sa “Gugl prodavnice” i instalirate je, a zatim unesete korisničko ime i lozinku. Parking karta se kupuje klikom na start u opciji započni kretanje tako što se upiše registracija i izabere zona. Klikom na stop prekidate odbrojavanje. Aplikacija kao i sklapanje ugovora su besplatni, s tim što se ugovor obnavlja na godinu dana. Ono što je dobra stvar jeste da oni koji sklope ovaj ugovor sa “Parking servisom” aplikaciju će moći da koriste za više automobila, čak i za one koji nisu u njihovom vlasništvu. Potrebno je samo da unesu broj registracije.

Računi do desetog u mesecu

Parking će se plaćati tako što će se na kraju meseca obračunati svi iskorišćeni minuti po zonama, i to štampati na objedinjenom računu koji će “Parking servis” slati na kućnu adresu svakog 10. u mesecu. Rok za plaćanje je osam dana, a ukoliko se u tom roku obaveze ne izmire, korisnik se isključuje iz “Start-stop” sistema. Tek nakon izmirenih obaveza može ponovo da podnese zahtev za aktivaciju.

Šta je potrebno

- Sklopiti ugovor sa „Parking servisom”

- Neophodni su saobraćajna dozvola i lična karta

- Skinuti „Start-stop” aplikaciju i aktivirati je

- Uneti korisničko ime i lozinku

- Karta se kupuje klikom na start u opciji započni kretanje, nakon što se izabere zona i unese broj registracije

- Klikom na stop prekidate odbrojavanje

Izvor: Alo

Pogledajte još