REŠITE SE PROBLEMA: Ova biljka leči upalu sinusa!

Ren je najpoznatiji prirodni lek protiv upale sinusa i u nasem narodu postoji puno razlicitih prica o tome kako se priprema za ovu vrstu lecenja. Ovde smo izdvojili dva recepta, jedan kao oblog a drugi sirup.

Oblog protiv upale sinusa

U flašu od pola litra staviti narendani ren do vrha napuniti vinskim sircetom, zatvoriti i na toplom držati 10 dana uz cešce muckanje. A zatim koristiti tako što se na svaki sat preko otvorenog grlica flaše udiše pet minuta.

Uvece tecnost sipati na tkaninu i držati na celu i potiljku, u toku noci. Ležati bez jastuka. Terapija traje pet dana.Sirup protiv upale sinusa

Na mašini za meso sitno samleti 50 gr rena i 20 gr korena đumbira i 20 gr cikorije, pa tome dodati kašicicu cimeta. Dobijenu mešavinu sipati u staklenu teglu i dobro zatvoriti, pa uz povremeno muckanje deset dana držati kraj izvora toplote. Svako jutro nataste, pola sata pre jela, uzimati po jednu kafenu kašicicu ove smese.

More i Sunce - prirodni lek za upalu sinusa

More i Sunce su odlican prirodni lek za upalu sinusa. U kucnoj varijanti treba rastvoriti nerafinisanu morsku so u destilovanoj vodi i ukapavati u nos više puta na dan.

Pogledajte još