ŽENA HRABROST: Ivana Žigon izašla na pozorišnu scenu 12. dan posle operacije

0

Tumor dojke nije uspeo da je slomi. Borila se i pobedila dajući time primer svim damama da ova opaka bolest, koja poprima razmere epidemije, ne znači i kraj. Danas Ivana puni 48 godina i uživa u materinstvu desetogodišnjeg sina Steve.

Poznata beogradska dramska umetnica Ivana Žigon dobila je 90-ih ulogu o kojoj nije maštala – ulogu pacijentkinje obolele od tumora dojke. Zahvaljujući snažnom duhu nasleđenom od oca Steve, znala je kako da spremi i odigra ulogu. Odmah je rešila da se bori.

Ovo pričam prvi put, zbog svih onih žena koje su morale da se suoče sa istom bolešću, koja je u Srbiji, nažalost, dobila razmere epidemijeizjavila je Ivana u diktafon novinarke Glorije Žanete Apostolovski i nastavila: – Dvanaesti dan posle operacije igrala sam Nastasju Filipovnu u Idiotu, na sceni Narodnog pozorišta. Tri sata sam plesala, glumila, smejala se, a u publici je sedeo i profesor koji me je operisao, doktor Radan Džodić s porodicom. I danas sam mu na svemu zahvalna. Zaljubljena sam u život. Tome me je tata naučio. On je preživeo logor Dahau i sa četrnaest godina shvatio koliko vrede zdravlje i sloboda. Nije priznavao bolest, niti je to meni dozvolio.

Foto: printscreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.