Izložba "Njen prijatelj"

Projekat dobrotvornog fonda Katarine Rebrače, fotografa Nebojše Babića i kompanije "Roche"

Na fotografijama su poznate ličnosti i njihovi prijatelji koji su se lečili od raka dojke. Podršku  projektu dale su brojne javne ličnosti: Duška Jovanić, Verica Rakočević, Dragana Ćosić, Maja Nikolić, Tijana Dapčević, Sonja Kolačarić, Ivan Tasovac, Zdravko Čolić, Bojana Stefanović, Bojana Lekić, Dragana Vranješ, Buba Miranović....

"Njen prijatelj" je edukativna kampanja posvećena svim ženam koje su imale rak dojke i onima koji su bili uz njih u najtežim trenucima, kad treba upoznati bolest i pronaći pravi put ka izlečenju. "Njen prijatelj" je deo globalne kompanje "Breast friends" koju podržava farmaceutska kompanija "Roche", čiji je osnovni cilj da se ukaže na neophodnost ranog otkrivanja raka dojke, ali i potrebe da se, ukoliko bolest već postoji, s njom suočite, upoznate bolest i vrstu, kako bi se primenila odgovarajuća terapija.

Galerija Ozon je bila premala da primi sve one koji su došli da podrže ovaj projekat. Projekat koji je organizovan u nedelji ljubavi, kada je Dan zaljubljenih, dan onih koje volimo, do kojih nam je stalo i kojima smo potrebni.

Poruka ovog emotivnog i zastrašujućeg puta, gde su žene u svetu koji ne poznaju, svetu složenih medicinskih termina i terapija je: "Znajte da na tom putu niste same".

Da su prijatelji najvažniji potvrđuje i Sveti Nektarije Eginski, koji kaže: "Prijatelj je blago sa dušom, zatvoreni vrt i zapečaćeni studenac koji se u pravo vreme otvara i iz kojeg se zahvata".

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još