ZABRINJAVAJUĆE: Doživljavanje ORGAZMA je baš svaki put OPASNO PO TEBE

Bez obzira šta smatraš idealnim seksom, orgazam je uključen u njega.

Upravo zato bi te moglo iznenaditi kako stručnjaci tvrde da doživljavanje orgazma na kraju svake sex sednice, može biti prilično opasno za tebe. I tom prilikom ne misle na fizičku opasnost, već emocionalnu. Zanima te kako?

Naučnici to nazivaju "imperativom orgazma", a do njega su došli nakon dobijenih podataka o seksualnom životu i navikama studenata. Naime, pritisak oko doživljavanja orgazma može biti potencijalno destruktivan za tvoje samopoštovanje, ali i odnose.

Seksualni terapeuti naglašavaju kako taj pritisak utiče na mlade ljude da na seks gledaju kao na aktivnost, kojoj je krajnji cilj orgazam, a ako se on ne postigne, seks se smatra lošim i neuspešnim.

Ali, seks bi zapravo trebao biti puno više od toga. Tačnije, naglasak bi trebao biti na samoj interakciji i zadovoljstvu, koje osećamo tokom njega.

A sama nemogućnost doživljavanja orgazma, utiče na samopoštovanje oba partnera, a ne samo osobe koja ga ne može postići. Ona osoba koja ga ne može postići tako se oseća nesposobno, a ona koja nije uspela u tome da njenpartner doživi vrhunac, se oseća neadekvatno.

Skrivena poruka ovog teksta glasi: seks je mnogo više od krajnjeg rezultata. Opustite se i uživajte!

Izvor: nadlanu

Pogledajte još