VUČIĆ: Danas smo svi ujedinjeni u bolu, bili bi slobodni da ih danas nisu ubili!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obratio se novinarima na konferenciji, povodom pogiblje radnika ambasade Srbije!

Naše službe potvrdile su naši državljani stradali u vazdušnom udaru. U ime Vlade Srbije i u svoje lično ime upućujem najdublje saučešće porodicama.- rekao je na samom početku premijer.

Kako je naveo u obraćanju naši državaljani bi bili oslobođeni, da danas nisu nastradali u bombaškoj akciji! Pored toga premijer je naveo da smo imali veliki broj pregovarača koji su bili spremni da nam pomognu da oslobodimo taoce. Takođe naveo je da je postojao i plan za oslobađanje, ali da je obustavljen jer je bio previše rizičan.

-Od CIA smo tražili satelitske snimke. Imali smo ponudu da konkurentska milicija, mislim da je bila bliska Gadafiju, da sa 1.000 svojih i desetak naših upadnu i pokrenu akciju oslobađanja. Naše službe su takav plan odbacile jer je procenjeno da bi to ugrozilo kako živote otetih tako kasnije i živote građana Srbije jer bi se posle te akcije otvorili prema islamistima.- kažao je on.
Naše službe su svoj posao obavljale do samog kraja vrlo profesionalno. Svakome pa i samim Amerikancima će postaviti pitanje da li su znali da se i naši ljudi nalaze na toj lokaciji.

- Naši odnosi sa SAD su popravljani u poslednje vreme. Naši istorijski ondnosi nisu laki. Ubile su ih američke bombe. Ali sam predsednik vlade barem još dva meseca. Pitaću svakog ono što mislim. Ali nisam spreman, ali ne zato što sam manje hrabar, nego što sam dovoljno razuman da zaoštravamo odnose sa SAD, jer su nam one potrebne kao prijatelj i partner.- dodao je premijer

Pogledajte još