NE, NIKAKO! Tri stvari koje morate izbegavati PRE seksa

1. Depilacija

Planirate li provesti vruću noć s partnerom, za ovaj trenutak trebalo bi se pripremiti par dana pre, barem što se tiče depilacije. Tokom seksualnog odnosa područje oko prepona i bedara izloženo je trenju, ali i prekomernom znojenju.

Upravo zbog toga koža će se iziritirati, a osetljiva područja od depilacije vrlo lako se mogu upaliti. Sličan efekat ima i vežbanje nakon depilacije, zato se pripremite na vreme.

2. Popiti lek protiv alergije

Lekovi koji umanjuju alergijske reakcije poput antihistaminika deluju tako da opuštaju telo. No ovaj lek ima snažno delovanje i na vašu sluznicu koja je povezana sa celim telom, počev od usne duplje pa tako i sa vašim intimnim područjem.

Antihistaminici smanjuju lučenje vaginalne sluzi zbog čega seks neće biti prijatan kao i obično. Stručnjaci manjak sluzi usko povezuju i sa orgazmom, što znači da će žene tada puno teže i gotovo nikako doći do željenog vrhunca. Isto važi i za pokušaje začeća, jer vaginalna sluz značajno olakšava prolazak spermotozoida do jajašca.

3. Trpeti odlazak u WC

Ako ste se upustili u vrući trenutak, i strast je na samom vrhuncu, a osećate potrebu za odlazak u toalet i uriniranje, nemojte trpeti.

Naime, bešika je smeštena vrlo blizu vagine i svaki pritisak na nju itekako ćete osetiti, zbog čega seks neće biti toliko prijatan i opušten.

Isto tako, ako vam se urinira tokom seksa mokraćni kanal i mehur su opterećeni i puni tečnosti zbog čega je opasnost od upale bešike uzrokovane seksom puno veća.

Izvor: best/nadlanu

Pogledajte još