15 GODINA KULTURE I UMETNOSTI: Bojana Andrić dobitnica nagrade fondacije Tanja Petrović

U vremenu instant medijskih sadržaja, uspeha na brzinu, dominaciji estrade nad kulturom i umetnošću, u doba kiča i rialitija, još uvek postoje pojedinci koji odgovorno i posvećeno rade, koji vide i dalje i šire i koji se ne predaju atmosferi sveopšte ravnodušnosti i beznađa.

Njih ne viđamo na naslovnim stranama, retko i u drugim rubrikama, oni rade istrajno i tiho, posvećeno i profesionalno. Bojana Andrić, čuvajući televizijsku arhivu od zaborava i nestanka, emisijom “ Trezor” predano i strasno, događaje i emisije stavlja u istorijski i kulturni kontekst, uz informacije o autorima, komentare i svedočenja učesnika, ocene i analize eksperata, kao i delimičnu rekonstrukciju nesačuvanih emisija i serija. Zbog toga je »Trezor« kultni i kapitalan projekat koji Bojana Andrić sa nesmanjenim entuzijazmom radi već skoro 15 godina, čime daje neizmeran doprinos afirmaciji kulture i umetnosti u medijima.

(old_image)

Nagradu koja se sastoji od plakete i novčanog dela, Bojani Andrić će u nedelju 28.februara, u 12 časova, u Skupštini grada Beograda uručiti prošlogodišnji dobitnik Žikica Simić. O nagradi je ove godine odlučivao Upravni odbor Fondacije koji čine Antonela Riha, Borut Vild, Katarina Španić Ostojić, Olivera Milošević, Vojka Pajkić Đorđević, Srdan Golubović i Tamara Pupovac.

Pogledajte još