Restoran La Vallee

U takozvanoj “silikonskoj dolini“ uvek se nešto dešava. Još jedna promena zabavno - gastronomkog tipa dogodila se na broju 57a u ulici Strahinjica Bana. Mediteranski restoran” Buongiorno Mare” zamenila je dolina “La Valle”.

Standard kvaliteta koji je postavio ”Buongiorno Mare” nije lako zadržati. Da nije i neizvodljivo videćete kada ih posetite. Kvalitetna riba, rakovi i školjke zadržani su kao deo svakodnevnog menija, dok je osveženje u vidu zanimljvih specijaliteta učinilo ovu gastronomsku ponudu sadržanijom i primamljivijom.

Nekoliko jela predstavljaju zaštitni znak ovog restorana. Knedle sa srnetinom u sosu od vrganja sa tartufima, možete naći samo ovde. Ovo je jedino jelo u restoranu za čiju pripremu je potrebano oko sat vremena. Imajte to u vidu, ako ste previše gladni. Mada uvek možete zavarati glad nekim predjelom. Kozice na palenti rolovane u slanini, palenta sa četiri vrste sira, karpaco od bifteka i lososa…

Losos na palenti u shiitake sosu je takođe jelo koje nećete naći u mnogo restorana. Kao prilog uz ovo jelo služe odlično grilovano povrće. Odaćemo vam je da je za boju palente zadužena cvekla.

Biftek sa čokoladom jelo je koje ćete ili obožavati ili zaobilaziti u širokom krugu. Treća solucija ne postoji. Dok oni koji vas posmatraju misle da uživate u sočnom izdašnom kolaču, vi ćete jesti pravi biftek. Odlično meso preliveno nakvalitetnijom belgijskom čokoladom i ekspandiranim pirinčem je definitivno za one koji vole slatko slane kombinacije ukusa. Dobar biftek obično ne ide uz lagano vino, već uz vina nešto složenijeg ukusa. Srećom vinska karta je toliko bogata da nećete imati problem da nađete nešto za vašu dušu.

Ćuretina, piletina, konjsko meso, bifteci zanimljiva dnevno kuvana jela po povoljnim cenama i još mnogo toga vas čeka u ovoj dolini u dolini.

Cene visoke (opravdano).

Tekst: Marija Milenković
Foto: Mirjana Ristić

(old_image)

Pogledajte još