Tesla Boy

Ako je suditi po vatrenom početku, sve nešto miriše da će Gun Club u Miloša Pocerca 10 ove klabing sezone biti jedno od zanimljivijih gradskih mesta. Jer, kad se zadimljena beogradska „podrum“-jesen započne, moglo bi se slobodno reći, ruskom new wave/synthpop atrakcijom Tesla Boy... pa, zime nema – zima nam se smeši.

Kako je Gun novo mesto u gradu – mada na poznatoj lokaciji (nekada je tu bio klub Bullet) – sigurno se pitate šta bi moglo da vas očekuje kada se uputite ka Sarajevskoj ulici (klub je, tu, na ćošku). Jednostavno: interesantan prostor sa malom, ali dovoljnom binom za nastupe indie bendova koje svetski muzički blogovi obožavaju (ok, to se mi nadamo da će tako biti!), ali i kvalitetnih novih domaćih kojima je potrebno mesto koje mogu da napune.

Sezonu su otvorili Elemental, da bi se pravi svetski početak desio u nedelju 5. septembra uz neverovatnu atmosferu koju su napravili stvarno jedinstveni dečaci iz benda Tesla Boy. Inače, ova ruska ekipa koja je new waveu i synthpopu dala moderni twist, ima ozbiljnu i sve veću grupu fanova u Beogradu koja se uz njih već ludo provodila na ovogodišnjem Exitu. Ali, dokaz da dobar zvuk može na repeat jeste da su se oni ponosno vratili u Srbiju i nastupili opet, ovog puta u punom klubu Gun.

Uz opravdano zakašnjenje (problemi sa ozvučenjem), Tesla Boy su malo pre ponoći kroz pun klub prošli do bine i odmah krenuli u punoj brzini. Publika nije imala problem da prati njihov veseli, intenzivni vajb koji je potrajao dok svi nisu bili mokri od skakanja. A i proslavili smo rođendan jednog od momaka iz benda...

Koliko je savršeno to kada se u jednom, relativno malom, prostoru okupe ljudi koji baš tačno zašto su tu. Nije toliko značajno to što je dobar deo prisutnih znao bukvalno sve pesme sa do sad nekoliko EP-jeva i jednog albuma „Modern Thrills“ iza kojih stoji trenutno najžešća muzička priča Rusije koja i jeste precizna kao Tesla, a i dečaci su koji obožavaju modu i sasvim posebno se odevaju. Ono što je za budućnost Guna bitno je da se publika koja je bila na ovoj svirci identifikuje sa programom ovog kluba. E, to je izazov za ljude koji su nam doveli „rikošet dobrog zvuka“ po imenu Tesla Boy.

Svako je reagovao najluđe na svoju omiljenu stvar sa potpisima Antona, Dime i Borisa. Mi ćemo vam reći samo ovo: Leave the city lights right behind you i izaberite svoj, drugačiji podrum za jesenji klabing... Možda je Gun baš to. Videćemo, sezona je tek počela, a svašta se najavljuje...

A ovako su Tesla Boy zvučali na Exitu 2010. u omiljenoj „Runaway Man“...

(old_image)

Pogledajte još