Na setu filma "S/Kidanje": I Skidanje i Kidanje!

0

Beogradske ulice noću, klubovi sa sjajnim plesačicama uz šipku, troje lepih mladih ljudi u jurnjavi za objektima sulude zaljubljenosti. Malo smeha, malo krvi… Bili smo na setu debitantskog filma Koste Đorđevića "S/Kidanje" tokom uzbudljivog snimanja scena u klubu "Fabrika".

Radnja filma „S/Kidanje“ prati troje mladih junaka različitog socijalnog statusa, opsednutih ljubavlju prema pogrešnoj osobi. Tokom jednog dana i noći, nakon niza tragikomičnih, ponekad i apsurdnih situacija kroz koje prolaze, putevi Đure, Relje i Hane se ukrštaju. U fanatičnoj potrazi za predmetom svoje opsesije, svo troje završavaju u sumnjivom noćnom klubu u poslednjem pokušaju da ostvare svoje snove. “S/Kidanje” je film o potrebi za ispunjenjem, uprkos svim preprekama i bez obzira na posledice.

U debitanstskom ostvarenju Koste Đorđevića – crnoj komediji „S/Kidanje“ igraju Dragana Dabović, Nikola Rakočević, Marko Janketić, Nebojša Glogovac, Jelisaveta Seka Sablić, Slobodan Boda Ninković i Nataša Janjić.

FOTO GALERIJA: Na setu filma „S/Kidanje“

Posetili smo set ovog, već na prvi pogled zanimljivog filma kada je snimana uzbudljiva scena u klubu „Fabrika“. Evo kako je kada igračice na šipki okruže mlade željne ljubavi…

Snimatelj namešta „Arri Alexa“ kameru da uhvati što bolji kadar.

Još malo svetla na nju – dovikuje direktor fotografije.

Bordelski, zadimljeni prostor popunjava sedamdesetak statista sa noćnog seta filma „S/Kidanje“. Svi nemo posmatraju vratolomije koje vešto izvode kostimirane plesačice na šipkama.

Pa ovo je čista umetnost! – prošaputao je jedan.

To se zove pole dance fitness, uskoro će postati i olimpijska disciplina bre – tiho odgovara drugi.

I Skidanje i Kidanje… Ovaj film je i jedno i drugo. „Skidanje“ – kao noćni klub, polu-skinute plesačice. Takođe, „Skidanje“ – jer naši su junaci „navučeni“ na objekte svoje opsesivne zaljubljenosti, koja je važna tema filma. A „Kidanje“, jer naši junaci kidaju, daju sve od sebe da dođu do onog koga žele – demistifikuje naziv svog filma Kosta Đorđević, reditelj.

Kupljeno! Idemo dalje! Janketaaa!

Ulazi u klub i Marko Janketić, sa našminkanim masnicama na licu i flekama od veštačke krvi na košulji.

Tako je kad kidaš! I krv i sve! Moj lik je Đura, zaljubljeni klinac. Taj ne preza ni od čega da bi osvojio Kiki (Nataša Janjić), igračicu u noćnom klubu za kojom je lud – kaže Marko Janketić.

Za šankom Rale Milenković i Nebojša Glogovac – u ulogama barmena i gazde kluba Bojana.

I Nikola Rakočević je, u filmu, opsesivno zaljubljen. Njegovog lika, Relju, ljubomora uvlači u najčudnije situacije. „Cela se radnja filma zbiva u 24h i mnogo je noćnih snimanja,pa onda ne mogu da stignem da se naspavam“ , kaže Nikola.

Sve je spremno za nastup koji izvodi Kiki (Nataša Janjić). A kad se ona pojavila, u srebrnom kostimu, na visokim potpeticama I sa perjanim krilima…
Pa, nešto treba ostaviti i za bioskop, kada film „S/Kidanje“ Koste Đorđevića stigne među publiku koja će sigurno biti oduševljena.

Tekst: Milica Šćepanović
Foto: Ekipa filma „S/Kidanje“ ekskluzivno za Nadlanu.com

/

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.