Nikolić: Srećan sam zbog svakog radnika koji će moći da hrani svoju porodicu

Grundfos, vodeći proizvođač pumpi za vodu, otvorio je svoju prvu fabriku u Srbiji sa investicijom od oko 50. miliona evra, ova fabrika predstavlja jednu od najvećih investicija u regionu.

" Pomažemo našoj privredi tako što joj otvaramo vrata najvažnijih svetskih tržišta pod povlašćenim uslovima. Primer za to je naš odnos sa Ruskom Federacijom. Putin i ja smo potpisali sporazum o strateškom partnerstvu, koji saradnju SRB i RUS podiže na viši nivo. Očekujemo da taj dokument postigne novi talas investicija u SRB" 
rekao je Nikolić.

Grundfus je to prepoznao i danas najveći deo svoje proizvodnje iz SRB izvozi upravo u Rusiju, koristeći povlašćene uslove predviđene sporazumom o slobodnoj trgovini.

Predsednik opštine Inđija Petar Filpovic izjavio je Goran Ješić najzaslužniji sto je Grundfus u opštini Inđija. " Kompanija je izuzetno znacajna za našu opštinu pre svega što zapošljava više od 100 radnika i zato sto je kao veliki svetski brend odlična referenca za našu opštinu . Danas kada investititori dođu u Inđiju mi ih možemo poslati u Grunfus da iz prve ruke čuju kakvo iskustvo imaju sa nama."

Generalni direktor Grunfosa Džim Toft Nilsen rekao je "da veruje da će otvaranje nove Fabrike postati odličan primer investicije ne samo sa poslovne tačke gledišta, već i iz perspektive održivog razvoja za sve nove investitore"

U Fabrici je trenutno zaposleno 136 ljudi na 4 proizvodne trake - dodao je on - a ocekujemo da ce se broj zaposlenih povecati na 350 do kraja 2014.

(old_image)

Pogledajte još