Fair play

Fair play je nesvakidašnji psihološko - sportski akcioni triler koji u potpunosti oduzima dah. Jer su odnosi takmičenja, nadmoći,zavisti medju kolegama u kancelariji preneti na sportske terene, istražujući koliko je čovek fizički i psihički spreman da se bori i gde su granice koje neće želeti da predje.

Fair play nastao je kao duža verzija 27 minuta dugog Squash (2002.), Lionel Bailliu-a koji je višestruko nagradjivan. U dužoj verziji reditelj je dodao 5 sličnih kadrova koji uključuju golf, kanuing, veslanje… Na taj način je pokazao odnose izmedju 6 kolega s posla.

“U svakom slučaju želeo sam da Fair Play uradim tako da je uvek primetan eho izmedju psihološke nesalomivosti i sportskih igara. Jedan od junaka dobija poen na golfu samo prateći dobro poznati instinkt suparnika, jedan će lako gurnuti u planinski ponor svog kolegu samo zato što je previše nadmen, jedan od njih gubi u skvošu jer ga uvek tretiraju kao gubitnika..sport takodje može biti sredstvo za ponižavanje i dominaciju“. Kaže reditelj Lionel Bailliu.

Crni pogled na korporativni karijerizam, britka satira o hororima kancelarijskog života, uz neverovatan humor reditelja približiće ovaj film svima koji uživaju u prikazu

“ French behaving badly”! 

www.kontra.org.yu

Pogledajte još