Humani Beograđani u "Ulici otvorenog srca" za decu i stare

Foto: T.Medić / Nadlanu.com

Tradicionalna manifestacija "Ulica otvorenog srca" održava se u centru Beograda, u Svetogorskoj ulici.

Premijer Srbije Ivica Dačić, koji je otvorio manifestaciju, poručio je da cilj treba da bude da imamo što više dece i da budemo pažljivi prema starijima.

"Pošto smo današnji dan posvetili i deci i starijima, naš cilj mora da bude rađanje što više dece i da budemo pažljivi prema onima koji su ceo život radili za nas malo mlađe"
, rekao je Dačić.

Dačić je svima čestitao sreću Novu godinu i građanima poželo da na kraju ove godine mogu da kažu da im je 2014. godina bila najbolja.

(old_image)
Foto: Beta, Emil Vaš

"Pozivam vas i želim da u našoj zemlji bude više ljubavi, više poštovanja, više pažnje prema deci, a samim tim i prema budućnosti Srbije", rekao je Dačić.

Ministar saobraćaja Srbije Aleksandar Antić je na tradicionalnoj manifestaciji "Ulica otvorenog srca" izjavio da je današnji dan, posvećen pre svega najmlađima, ali da mu je drago što je ove godine posvećen i najstarijim sugrađanima.

Antić je podsetio da od 1988. godine "Ulica otvorenog srca" predstavlja brend Beograda i ocenio da je "ovo dan u kome zajedno treba da uživamo", "u kome treba da budemo veseli".

Predsednik Privredne komore Beograda Milan Janković je učesnicima manifestacije, u Novoj godini poželeo zdravlja, sreće, uspeha i dovoljno posla. Član Opštinskog veća Opštine Stari Grad Đorđe Lazarević poželeo je učesnicima srećnu Novu godinu, ističući da u toj opštini u proseku žive najstariji stanovnici Beograda i da za najstarije žitelje ta opština tokom godine organizuje niz aktivnosti.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović je, čestitajući Beograđanima, gostima i turistima Novu godinu, poželeo je da u glavnom gradu bude što više susreta do naredne manifestacije "Ulica otvorenog srca".

(old_image)
Foto: Beta, Emil Vaš

V. d. direktora Ateljea 212 Ivana Dimić istakla je da današnja akcija "Ulica otvorenog srca" za 2014. godinu nosi naziv "Stari nisu stvari" i da su "stari ljudi naš zalog za budućnost".

Učesnike manifestacije "Ulica otvorenog srca" pozdravio je ispred Ateljea 212 glumac Svetislav Goncić, uz želje za mnogo zdravlja, sreće i radosti u novoj, 2014. godini. On je podsetio da je "Ulica otvorenog srca" nastala pre više od 40 godina u "Srpskoj kafani" kada su glumci Ateljea 212 1. januara, umesto kelnera, služili goste.

U "Ulici otvorenog srca" prikupljaju se slatkiši i igračke za decu, a na novogodišnjim pultovima organizovana je prodaja vina u humanitarne svrhe.

Prihod je, u okviru akcije "Stari nisu stvari" Pokreta "65 plus", namenjen za kupovinu aparata uz pomoć kojih će stariji građani 24 časa sedam dana u nedelji imati kontakt sa centrom za pružanje pomoći.

(old_image)
Foto: Beta, Emil Vaš

Zbog manifestacije "Ulica otvorenog srca" za saobraćaj su zatvorene Svetogorska i Makedonska ulica, od Dečanske do Takovske ulice, od šest do 20 časova.

Na Novom Beogradu, na Bulevaru Zorana Đinđića otvorena je manifestacija "Novi Beograd otvorenog srca", uz bogat kulturni i zabavni program.

Predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić poželeo je svim građanima Novog Beograda i cele Srbije mnogo sreće i zdravlja u 2014. godini.

Izvor: RTS

VIŠE FOTOGRAFIJA SA OVOG DOGAĐAJA POGLEDAJTE U GALERIJI ISPOD...

(old_image)

Pogledajte još