Ova ALS ljubavna priča je prava definicija onoga “I u dobru i u zlu.” Pogledajte zašto...

Adam i Holi su se upoznali u doktorskoj ordinaciji u Kaliforniji novembra 2009 kada je Adam bio na lečenju od lajmske bolesti i kada mu je Holi bila lična medicinska sestra.

Par se sastajao zbog tretmana koji su trajali tri sata, dva do tri puta nedeljno čitavih godinu dana. Tokom tih pregleda pričali su o svemu. Holinom nedavnom razvodu, njenom ljubavnom životu, njenom sinu Džošui iz prethodnog braka i Adamovom ocu koji je imao ALS.

Uskoro je njihov flert prerastao u nešto više. Adam joj je jasno stavio do znanja da s njom želi vezu. Nikada nije imao decu, mada je to oduvek želeo, a Džošuu je zavoleo iz priče. Par je počeo da se zabavlja i na kraju se uselio zajedno.

Iako je Adam odlazio na tretmane zbog lajmske bolesti, kasnije mu je dijagnostifikovan ALS, bolest koja se ‘krije’ iza Ledenog izazova. Kada je dobio dijagnozu, Adam je rekao Holi, “Hoću da poslednje dane života provedem gledajući tvoje lice, ljubeći te, spavajući pored tebe. Razumem ako ti je moja bolest preveliki teret. Ali, ako me želiš koliko ja tebe, voleo bih da te oženim”, rekao joj je.

Bez i trunke oklevanja Holi je pristala da mu bude žena, da ga voli i da se brine o njemu. Par se verio oktobra 2011. godine.

Bio im je potreban prostor koji je bio prilagođen za ljude u invalidskim kolicima, kako bi pristup oltaru, stolu i svemu ostalom na prijemu bio lakši za Adama. I, srećom, našli su savršeno mesto na jednom ranču u Kaliforniji.

Uspeli su, čak, i da otplešu svadbeni ples. Holi je sela Adamu u krilo, pridržavajući se jednom rukom za kolica i zajedno su se njihali uz tonove pesme "In My Life" od Bitlsa.

Posle venčanja, Adam je usvojio Jošuu.

"Džošua jako voli Adama, oslovljava ga sa ‘tata’ i on je jedina muška figura u njegovom životu," rekla je Holi za The Huffington Post. "Znao je da mu je tata bolestan i da za tu bolest nema leka."

Na žalost, njihovo uživanje kao porodice je prekinuto kada je Adam umro, oktobra 2013. godine.

"Jedna od stvari koja mi je pomogla da preguram njegovu bolest, a kasnije i smrt bila je kada mi je rekao 'Samo kvalitetni umiru mladi... Volim te i videćemo se opet’" rekla je Holi.

Pogledajte fotografije sa venčanja u galeriji ispod.

(old_image)

Pogledajte još