SHARAM /Deep Dish/

Sjajna atmosfera, internacionalne zvezde, provereni hitovi, pun Expo centar... Jedna od većih (a retkih) žurki koja je ispunila očekivanja posetilaca

Deep Dish je brend u klupskoj muzici. Sharam Tayebi i „Dubfire“ Shirazini pune klubove još od devedesetih i ne prestaju. Oni pokazuju kako zvuči savršen mix i besprekoran odabir pesama. Imaju sluha za potencijalne hitove - ono što oni umiksaju postaje nezaobilazni deo muzičkog repertoara većine klubova. Mogu da naprave sjajan nekomercijalni set, a u isto vreme nižu i planetarne hitove na koje naletite svaki put kada uključite radio ili TV.

Sharam je počeo nastup oko tri sata iza ponoći pesmom „Say Hello“, a onda sledi „Proper Education“. Zatim prepoznatljive i za Deep Dish karakteristične progressive deonice, da bi presekao singlom „Flashdance“... Kulminacija dobrog raspoloženja usledila je negde na polovini žurke, kada se čuje „Party all the time“. Polako se sve završava uz zvuke Flashdance-a, negde malo iza šest sati..

Expo je bio pun do pet, kasnije se prazni. Ostali su pravi fanovi i pozitivna atmosfera.

Kompilaciju koju Sharam ovim dolaskom promoviše „Global Underground“- ime je koje je poznato širom sveta. Global Underground miksevi su tečni, savršeno ukomponovani, puni kvalitetnih stvari koje se odlično preklapaju i slažu bez obzira o kojoj vrsti muzike je reč.
Pažljivo biraju vokale za svoju muziku. Jedna od njih je Anousheh Khalili, karakteristični vokal s puno emocija. Prepoznajemo ga u hitovima „Flashdance“ i „Say Hello“. Prema izjavama Deep Dish-a, saradnja sa ovom pevačicom se nastavlja.

Pored Sharama, imali smo i dve zvezde koje ne treba zanemariti. Tommyboy-a i Cedric Gervais-a takođe karakteriše progressive house zvuk. Osećaju se uticaji John Digweed-a, kao i Hernana Cattaneo-a. Ovi DJ-evi, koji su inače i sarađivali sa Deep Dish-em, pokazali su se kao idealan uvod Sharam-u.

Deep Dish balansiraju između underground-a i mainstream-a. Ne možete im poreći kvalitet i istančan muzički ukus. Svako ko sluša bilo koju vrstu house-a, poseduje bar jedan (od zaista mnogobrojnih) mikseva Deep Dish-a. Oni koji prate elektronsku muziku znaju ih po nezaboravnim setovima, ostali po nekoliko hitova...

Nadamo se da ćemo ih videti uskoro u Beogradu u „punom“ sastavu. Iako Sharam i Dubfire pojedinačno prave dobre žurke, pravi Deep Dish zvuk upravo čini zajednički rad, muzički balans i međusobno dopunjavanje ove dvojice - mračno i melodično, plesno i inteligentno. 

Tekst: Nada Veljković
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još