Dobri političar

KAKO JE MUSTAFA POSTAO ŽELJKO

Član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, je, početkom marta ove godine, prilikom povratka u Sarajevo iz službene posjete Zagrebu, na magistralnom putu kod Maglaja, primijetio da se ispred njih nešto neobično događa. Vozilo bračnog para Ibrahimović imalo upaljena sva četiri svjetla i krivudalo je cestom.

Uspaničeni vozač, Suad Ibrahimović, vozio je suprugu u bolnicu u Zenicu kako bi se porodila.

S obzirom na lošu cestu i gust saobraćaj, Komšić je odlučio da njegova policijska pratnja, upaljenih rotacijskih svjetala, vozi ispred bračnog para, kako bi im pomogao da do bolnice stignu na vrijeme.

Bračni par je bezbjedno i na vrijeme stigao do bolnice, a Jasminka je rodila zdravog sina.

Doktori u zeničkoj bolnici izjavili su da bi porod, ali i zdravlje bebe "bilo dovedeno u pitanje" da Jasminka na vrijeme nije dovezena u bolnicu.

Komšić je, nakon dolaska u Sarajevo, istu noć nazvao zeničko porodilište kako bi se raspitao o zdravstvenom stanju majke i djeteta.

"Moji prijatelji se šale sa mnom da je jedan član Predsjedništva konačno bio od koristi običnom malom čovjeku i mislim da su u pravu", izjavio je Komšić.

Roditelji dječaka su odlučili da djetetu daju ime Željko, iako su prethodno imali želju da se dječak zove Mustafa, kako se zvao Suadov otac koji je preminuo prije mjesec dana.

Člana Predsjedništva BiH Željka Komšića nazvali su "anđelom", i pozvali ga da bude kum novorođenčetu, što je Komšić sa zadovoljstvom prihvatio.

"Rado ću prihvatiti poziv da budem kum djetetu jer smo svi u kabinetu svakako planirali da idemo na babine", rekao je Komšić.

Merima Spahić

Pogledajte još