FASHION INCUBATOR

Studenti/izlagači iz beogradskih modnih škola selektovani su od strane svojih profesora i biće predstavljeni kroz postojeće studentske radove koji su realizovani u sklopu redovne nastave, a koji će biti dodatno priređeni za ovu izložbu.

Fashion Incubator je novi projekat BFW Design Collective-a. Glavni cilj jeste da se Udruženje na svojevrstan mentorski način bavi novim, mladim dizajnerima, pre svega studentima mode, diplomcima i postdiplomcima, onima koji završavaju ili su završili akademsko obrazovanje i nemaju jasnu sliku kako bi nastavili svoje profesionlano bavljenje modom.

U okviru Black 'n' Easy Fashion Week-a želja Udruženja je da stručnoj i široj javnosti predstavi, a istrovemeno i pokrene prvi domaći Fashion Incubator. Projekat ima za cilj da prati profesionalni razvoj i radi na unapređenju rada mladih modnih talenata, zatim da aktivno podržava mlade dizajnere i studente mode u prezentaciji njihovih radova i započinjanju profesionalnih karijera. Incubator će pored poslovne edukacije raditi na organizaciji grupnih izložbi, revija i različitih promotivnih aktivnosti koje će pomoći uspostavljanje održivih biznis sistema i promociju najtalentovanijih mladih autora.

Studenti koji učestvuju na izložbi su Anja Plemić i Danijela Mitrović sa Metropolitan Univerziteta, Marko Ilijev i Saša Stević studenti Visoke tekstilne strukovne škole za dizajn, tehnologiju i menadžment, Milica Petronijević i Jelena Filipović studentkinje Fakulteta za umetnost i dizajn, Nevena Ivanović i Draginja Nina Nikolić studentkinje Mod’Art International Beograd, a izložba će biti otvorena do kraja Black 'n' Easy Fashion Week-a.

(old_image)

Pogledajte još