Denijel, Rupert i Ema do kraja

Denijel Redklif, Rupert Grint i Ema Votson naći će se u ulogama tinejdžera ćarobnjaka i u filmovima "Hari Poter i polukrvni princ" i "“Harry Potter and the Deathly Hallows”, poslednja dva igrana filma adaptirana prema bestselerima Dž. K. Rouling, objavio je juče predsednik produkcije kompanije Warner Bros. Pictures, gospodin Džef Robinov.

U saopštenju Robinov je istakao: "Kada smo izabranili Denijela, Ruperta i Evu za uloge Harija, Rona i Hermione, znali smo da oni ne poseduju samo talenat već i veoma specijalnu hemiju. Kako su godine tekle, u svakom "Hari Poter" filmu, gledali smo ih kako odrastaju u posebne mlade ljude i izuzetne glumce. Bilo bi nemoguće zamisliti bilo koga drugog u njihovim ulogama sa kojima ih svi identifikuju, tako da smo uzbudjeni i ponosni što su Denijel, Rupert i Ema izabrani da zaokruže svoje karaktere u finalna dva filma."

I poslednja dva nastavka filma produćirace Dejvid Hejmen koji je producirao sve "Hari Poter" filmove.

Denijel Redklif je ovim povodom izjavio: "Dobiti ulogu Hari Potera neverovatna je privilegija i unapred se radujem završetku serijala. Osećam veliku lojalnost prema liku Harija i prema obožavaocima koji su podržavali ovaj film godinama. Tokom snimanja mnogo sam naučio, stekao puno prijatelja i upoznao ljude koji su promenili moj život. Zahvalan sam Dz. K. Rouling, Warner Bros-u i Dejvid Hejmenu što su mi pruzili ovu fantastičnu priliku."

Ema Votson je izjavila: "Nikada ne bih mogla da ostavim Hermionu - ona je moj heroj! Mnogo je volim a ljubav prema toj ulozi puno mi znači. Uzbudjena sam i ponosna što ću završiti ono što sam započela i što ću je glumiti u svih sedam filmova."

Rupert Grint dodaje "Ron Vizli je postao veliki deo mog života i ne samo zato što obojica imamo ridju kosu! Ponosan sam što ga glumim i obožavam svaku sekundu od kada sam deo njegovog sveta. Zeljno isčekujem snimanje poslednja dva filma i povratak u moju "Vizli porodicu" kao i druženje sa mojim dobrim drugarima Emom i Denom. Hvala svima na ukazanoj podršci; ne bismo uspeli bez vas."

Warner Bros. Pictures prikazaće peti film "Hari Poter i Red Feniksa" 12. jula ove godine. 

www.kontra-org.yu

Pogledajte još