Frizure za 2007. godinu

Povodom pet godina izdanja časopisa "Hair Styles" na srpskom, organizovana je proslava rođendana i prvi profesionalni sajam frizera.

Sve je zamišljeno kao komercijalni sajam profesionalnih frizerskih materijala i opreme, i revije modnih predviđanja za tekuću sezonu 2007. godine. Specijalni gost i zvezda sajma bio je Luis Llongueras sa timom koji je svoje majstorije prikazao na glavnom stejdžu. Možda u prvi mah nećete verovati, ali frizure koje smo imali prilike ovde da vidimo, radiće se u salonima tek za dve godine. Zato je EXPO XXI bio prepun gradskih frizera, koji su došli da vide i maznu neki novi zahvat. Luis Llongueras je u ovom trenutku najpoštovanije ime frizerske Evrope. On nije samo majstor i modni vizionar, nego i šoumen i osoba koja toliko zrači pozitivnom energijom da sve oko sebe podstiče na rad i uspeh.

Gosti iz Bugarske pod vođstvom Krista Kapanova, predsednika profesionalnog udruženja ICD za region Istočne Evrope, među prvima su iz regiona svoje revije predstavili na Fashion TV-u. Prikazali su nam nešto više svečanih frizura, pa je ovo bila izvanredna prilika da vidimo šta se dešava u komšilik i da otkrijemo zašto su toliko dobri.

Vlasnik akademije u Parizu i lanca salona širom Francuske, Jean-Pierre koga mnogi nazivaju virtuozom šišanja i kolorisanja, doneo nam je istinski pariski šarm.

Sve u svemu sajam frizera je dobio pozitivnu ocenu. Videli smo neke nove tehnike nadogradnje kose, stepenasto šišanje, prelivanje boja, kovrdže.....Do sledeće godine i nekih novih dostignuća.

Tekst i foto: Jelena Antonijević

Pogledajte još