Revija Dragane Ognjenović

Jedna od naših najboljih modnih kreatora, Dragana Ognjenović, posle uspešne revije u Njujorku, predstavila se i domaćoj publici u ambasadi Francuske

Sve je delovalo glamurozno. Počev od pozivnice koja je bila u obliku kreditne kartice. Revija je održana u tri elegantno opremljena salona. Stolice su bile prekrivene belim materijalima, a svakog gosta je na mestu čekala poklon kutijica sa marcipan čokoladicama. Neonsko prigušeno svetlo se polako gasilo. Muzika je postaja sve glasnija, što je bio znak da revija može da počne.

Elegantne haljine, sakoi, mantil-haljine, cigaret pantalone i suknje u kombinaciji crne i bele boje, što je prepoznatljivo za Draganu koja već 15 godina stvara svoj brend. Modeli su upotpunjeni dodacima plisea, karnera, s nehajno izvučenim koncima i dodacima u braon, šampanj i maslinasto zelenoj boji. Umesto vrtoglavo visokih potpetica, kreatorka se odlučila za ravne cipele, baletanke. Njeni novi modeli nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

- Ja volim ovo što Dragana radi, nije me iznenadila jer da sam videla bilo koji od ovih modela na ulici, ja bi znala da je to Dragana Ognjenović. Njeni modeli i boje su svedeni, materijali su prirodni i skoro svaki od ovih modela rado bih ponela, ali naravno samo onaj za koji sam sigurna da bi mi stajao dobro – oduševljeno i s puno utisaka nam je rekla Radmila Hrustanović.

Iz prvih redova reviju su pratili Niša Saveljić, Boško Jakovljević, Radmila Hrustanović, Nenad Radujević, Jugoslav Pantelić, Nenad Marjanović, Saša Plećević, Tatjana Tadić, Duška Jovanić... Mnogobrojni gosti su nakon revije sumirali utiske, uz šampanjac i sok od paradajza.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još