Italijanska ambasada obeležila 70 godina Republike Italije

Ambasador Italije Đuzepe Manco je istakao značaj srpsko-italijanskog prijateljstva i partnerstva i pozdravio prisutne predstavnike srpskih državnih institucija, ali i posebno istakao zaposlene i menadžere srpskih i italijanskih kompanija.

"Ekonomski prosperitet i rast približavaju Srbiju Evropskoj uniji i Italija se raduje otvaranju pregovaračkih poglavlja Srbije sa EU", rekao je Manco.

(old_image)

Prijemu su prisustvovale predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, kao i predstavnici diplomatskog kora, verskih zajednica, političkog, kulturnog i javnog života.

(old_image)

Predstavljena je i izložba fotografija koje prikazuju aktivnosti Italijanske kooperacije u smislu obnove područja u Srbiji koja su 2014. pogodile poplave, za šta je italijanska vlada donirala 800.000 evra za radove na infrastrukturi i obnavljanje nasipa i rečnih korita u opštinama Osečina, Krupanj, Kladovo i Loznica.

(old_image)

Ambasador Italije je predstavnici Prihvatilišta za decu u Beogradu uručio ključeve vozila koje je donirala Ambasada, a profesorski Ivanki Popović, koja je prorektor Univerziteta u Beogradu i predsednik Asocijacije italijanskih i srpskih naučnika i istraživača, uručio je italijansko odlikovanje za doprinos razvoju akademskih odnosa na polju nauke i istraživanja.

(old_image)

Pogledajte još