LETNjE NOTE DELIBLATSKE PEŠČARE 2016.

Iz godine u godinu manifestacija raste, a i ovaj put je imala međunarodni karakter jer su se takmičili i orkestari iz regiona. Manifestaciju je otvorio dečiji tamburaški orkestar “Čuperak” iz Ravnog Sela koji ima za cilj očuvanje tradicije. Prosek godina mladjanih tamburaša je 7 i većini je ovo bio prvi javni nastup.

Četvrtu godinu za redom orkestri su svojim nastupima pokazali pubulici da je tamburica instrument visokih tehničkih mogućnosti i da se na njoj može svirati sve, od narodnog kola do transkripcija najvećih dela klasike, kao i muzika savremenih autora. Tradicionalna zabava uz tamburaške bande i njihove hitove i ovaj put je osvojila srca mnogobrojne publike.

Po mišljenju stručnog žirija i aplauzima publike, najbolji je bio orkestar NEOLIT iz Starčeva. Spletom tamburaških numera osvojili su publiku i zasluženo odneli pobedu. Drugo mesto je osvojio tamburaški sastav STARI ZNANCI iz Velike grede, a treće mesto je osvojio orkestar BEĆARUŠE iz Hrvatske.

Najbolji tamburaši su nagrađeni vrednosnim vaučerima i poklonima sponzora. Nagrade su im uručili predsednik opštine Alibunar, gospodin Predrag Belić i predsednik stučnog žirija, pesnik Milivoj Forgić .

Tokom manifestacije gosti su uživali u lokalnim specijalitetima od divljači, vinima „sa peska“, a tradicionalnim kolačima posluživale su ih mlade i iskusnije domaćice, odenute u nošnje karakteristične za Banat i okolinu. Nakon takmičarskog dela sa pobedničkim orkestrom svi prisutni gosti su u neformalnom druženju slavili do kasnih večernjih sati.

(old_image)

Pogledajte još