Hindi Zahra, marokanska zvezda, oduševila beogradsku publiku

0

Hindi Zahra, svetski poznata marokanska kantautorka, nastupila je u sklopu Musicology Barcaffe Sessions, 9. februara u Bitefart kafeu u Beogradu.

Karte za njen nastup koji je trajao skoro dva sata rasprodate su nedeljama pre koncerta. Pevačica je sa svojim bendom izvodila je numere na različitim jezicima i oduševila prisutne mešavinom različitih muzičkih pravaca.

Zahra je, oduševljena prijemom u Srbiji, beogradskoj publici poklonila i bis nastup.

Inače, umetnica baršunastog vokala, dobitnica prestižnih nagrada „Constantin“ i „Victoires de la Musique“, rođena u Maroku, sa prebivalištem u Parizu, Hindi Zahra sebe opisuje kao uvek nemiran, slobodan duh. Ćerka vojnika i majke koja se bavila glumom i pevanjem, sestričina muzilara koji su stvorili marokansku psihodeličnu scenu, Hindi spaja sve ove uticaje u jedno skladno i jedinstveno muzičko iskustvo.

Zahra obožava da priča priče – ali samo o sopstvenom proživljenom iskustvu – i da ih pretoči u muziku. Upoređivali su je sa Bili Holidej, Dženis Džoplin i Pati Smit. Sa malo bluza, džeza i neobičnog marokanskog etna, Zahra je gotovo sama aranžirala i stvorila svoju muziku, kao samouki multiinstrumentalista.

/

Foto: Žikica Milošević

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.