Ada Mall i poslovni kompleks Green Heart predstavljeni na izložbi "Dani arhitekture – Beograd budućnosti"

Uz zvuke gudačkog kvarteta Habanera, zvanice su imale priliku da saznaju više o arhitekturi, nameni, kao i planovima daljeg razvitka ovih objekata.

- Ada Mall je prvi šoping centar najnovije generacije, koji će biti izgrađen preko puta Ade Ciganlije, u skladu sa svim svetskim standardima. Prostiraće se na preko 34.000 kvadratnih metara i uz jedinstveno šoping iskustvo ponudiće Beogradu i Srbiji brendove kojih do sada nije bilo u našoj zemlji. Nova destinacija će imati pet spratova komercijalnog prostora i tri nivoa podzemnog parkinga sa oko 1000 parking mesta, povezanih u jednu celinu. Sam oblik mola izveden je iz oblika jezera, prati konfiguraciju terena, što se reflektovalo ne samo na oblik i dizajn zgrade, već i na izbor materijala koji predstavljaju kombinaciju stakla i gipsa u boji, prekrivenog vertikalnim drvenim elementima, zelenim zidovima, terasama i vrtovima. Otvaranje ovog savremenog centra, dizajniranog za celu porodicu, planirano je za poslednji kvartal 2018. godine. Što se tiče Green Heart poslovnog objekta, u pitanju je projekat specifičnog i potpuno jedinstvenog arhitektonskog rešenja, ima nameru da prirodu vrati ljudima i poslovni prostor učini humanijim i prijatnijim za boravak. Zeleno okruženje i osećaj da ste u parku bar na 30 minuta tokom pauze za ručak, učiniće da svaki radni dan prođe sa manje stresa, više osmeha i sa odličnim rezultatima. Green Heart će biti izgrađen na 46.000 m2, u Bulevaru Milutina Milankovića u Beogradu, gde se danas nalazi zgrada GTC SQUARE. Rekonstrukcijom dva postojeća objekta i izgradnjom tri novastvoriće se zelena oaza u kojoj će poslovni prostor imati terase na svakom spratu, sa pogledom na park unutar kompleksa. Kada je reč o tehničkom delu, biće primenjeni najviši standardi opremanja poslovnog prostora A klase, koji do sada nisu primenjeni u Srbiji, a u skladu sa trendom zelene gradnje - izjavio je Arn Vilems, predstavnik kompanije GTC za region.

Prema njegovim rečima, kompanija GTC, koja je do sada izgradila preko 80,000 m2, nastaviće da konstantnim ulaganjem od Beograda čini moderan grad usmeren ka budućnosti i novoj eri poslovanja, uvodeći najviše standarde u ovim oblastima.

(old_image)

Pogledajte još