ČOVEK OD STO MILIONA DOLARA: Novak Đoković je vladar Majamija


Šestim trijumfom u Majamiju, Novak Đoković osvojio je rekordan 28. Masters turnir i ušao u istoriju kao čovek sa najvećom zaradom u tenisu.


Trijumfom (i) na Mastersu u Majamiju, gde je 2007. osvojio prvu titulu iz serije 1.000, a ove godine rekordnu, 28. u nizu, Novak Đoković pretekao je večitog rivala Rodžera Federera na prvom mestu liste kada su novčane nagrade u pitanju.

Do nekog narednog turnira, a veoma brzo Đoković će postati prvi teniser u istoriji koji će zarade u dolarima računati s devet cifara, njegove premije iznosiće 98.199.548 dolara.

U 19. uzastopnom ATP finalu računajući od januara 2015. i ne računajući Dubai, gde je morao da se povuče zbog infekcije oka: (1) Novak Đoković – (6) Kei Nišikori 6:3, 6:3.

Za sat i 25 minuta tenisa u Ki Biskejnu, gde Andre Agasi sa šest titula nije više rekorder, već ko-rekorder. Trećom u nizu, a šestom ukupno, pridružio mu se Srbin, kojem je četvrti put pošlo za rukom da osvoji "Sunshine double", Indijan Vels i Majami u razmaku od dve nedelje.

Zapravo, poslednji poraz na ovim "vezanim" američkim Mastersima, Đoković je doživeo 2013. godine od tenisera koji je danas napunio 38 godina i koji će uskoro pasti ispod 500. mesta na ATP listi – Tomija Hasa...

Izvor: mondo/nadlanu

Pogledajte još