NOLE NAPADA FEDERERA: 17 gren slemova mi je u podsvesti

0

U sezoni u kojoj ruši rekorde Novak Đoković je postavio prioritete. Prvi zadatak je osvojiti Rolan Garos, a onda zlato na Olimpijskim igrama u Riju. Prva sledeča turnirska stanica je Monte Karlo, a zatim slede Madrid i Rim.

– Ovu sezonu sam verovatno počeo i bolje nego 2015, po rezultatima i po tome kako se osećam, nisam previše iscrpljen. Mislim da neću imati nikakvih poteškoća da se brzo prilagodim na šljaku. Hajde da vidimo šta će se dogoditi, šljaka je fizički najzahtevnija podloga, a Rolan Garos je najveći cilj i najveći turnir, tako da ću se prilagoditi njemu.

Đoković je prokomentarisao rekord Rodžera Federera u broju osvojenih gren slem turnira.

Privilegija je što mogu da budem u istorijskim knjigama sporta koji mi je dao toliko mnogo, to mi služi kao velika motivacija pre svakog velikog meča, velikog turnira. Kako prolazi karijera i kako pravim uspehe, pogotovo u poslednje dve godine, to imam više šansi da obaram rekorde. I to mi je (Federerovih 17 GS) negde u podsvesti, ali to mi nije glavni motiv. Razumete šta hoću da kažem? U suprotnom bi stvari mogle da se otmu kontroli i to bi mogla da bude smetnja koja mi nije potrebna – konstatovao je Đoković.

Foto: Printscreen/Youtube

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.