NEPOTREBNE KALORIJE: Dodaci koje treba da izbegavate u salatama

0

Neki dodaci koje stavljamo u salatu samo dodaju nepotrebne kalorije.

Neki dodaci koje stavljamo u salatu samo dodaju nepotrebne kalorije.

Krutoni

Ovi mali zalogaji izgledaju potpuno nevino, ali šaka začinjenih krutona dodaće vašoj salati nepotrebnih 200 kalorija. Zamenite ih šakom prženog graška, ako vam baš fali onaj hrskavi dodatak u salati.

Kremasti umaci

Žao nam je što ovo moramo reći, ali umaci su ono najgore i najkaloričnije u salati. Čak i nemasne verzije imaju neverovatno puno šećera, pa ih radije preskočite. Ako vam fali ta kremasta tekstura, dodajte tahini ili humus svojoj salati.

Sir

Većina nas obožava sir i nema ništa loše ako ga konzumirate, ali ako pokušavate da pojedete laganiji ručak zapamtite da u svakoj kockici sira ima 50 kalorija. Zamenite ih s malo mariniranog povrća, poput maslina ili artičoka i jedva da ćete primetiti da vam fali mocarela.

Trakice tortilje

Ovi dodaci čine salatu privlačnijom…ali ako su pržene, njih 15-ak može dodati gotovo 300 ekstra kalorija vašem obroku.

Suvo voće

Ako želite da pospete nekoliko suvih voćkica po salati, slobodno, ali sušene borovnice imaju 200 kalorija i 28 grama šećera na pola šolje. Tako da ste praktično mogli pojesti i salatu i četiri čoko keksa za desert, došlo bi vam na isto. Na vama je da odaberete…

Komadići slanine

Malo slanine baš može popraviti salatu, zar ne? Pa, ako je dodate salati koja već ima jaja, sir i avokado – gledate u ručak koji je jednako kalorijski visok kao i čizburger.

Izvor: Lepota&Zdravlje
Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.