PENIS MOŽE BITI MALI: Da li ste znali veličinu VAGINE!

Suština je u tome što u stvari postoji ništa što bi se moglo uporediti s vaginom. Doktorka Bruk Mekfiden sa Američkom univerzitetu Ohaja u najnovijem istraživanju proučavala genitalije kod 168 žena od 57 godina, koristeći istu tehniku kao naučnica Džulijan Lojd u studiji: "Izgled ženskih genitalija: razotkrivanje normalnog".

Male stidne usne

Male usne razlikuju se po veličini od žene do žene i ni kod jedne žene nisu iste. Postoji statistički značajna razlika između leve i desne male usne, objašnjava Mekfiden. Njeno istraživanje je uočilo da su leve male usne u proseku široke 2,1 centimetar s rasponom od 0,4 do 6,4 centimetra. Desne su u proseku široke 1,9 centimetara s rasponom od 0,3 do 7,0 centimetara.

Velike stidne usne

One su kao zaštitna zgrada oko malih usna, klitorisa i dražice, te ulaza u materucu. U proseku su veličine 8,1 centimetara, s rasponom od 4,0 do 11,5 centimetara. Što je žena starija, to male i velike usne postaju manje.

Klitoris
Slično kao i ostatak anatomije, postoji prilično široka varijanta kad je u pitanju to “dugme” za zadovoljstvo. Mekfiden je otkrila da se širina klitorisa od 0,2 do 2,5 cm s prosjekom od 0,8 cm, a dužina od 0,4 do 4,0 cm, s prosjekom od 1,6 cm. Naravno, njegove dimenzije se povećavaju u stanju orgazma, te tokom samog spolnog odnosa.

Vaginalni kanal
Istraživanje doktorke Mekfiden još nije stiglo do vaginalnog kanala, ali dok i to ne dođe na red, ona smatra da bi se trebalo držati smernica iz studija 2005. godine. Tada su istraživanja pokazala da je prosečna dužina vagine 9,6 centimetara, a raspon je između 6,5 i 12,5 centimetara.

Pogledajte još