MISTERIJA: Prevrće se svaka kuća u potrazi za čekićem s kojim je ubijena Jelena Marjanović

Inspektori u civilu detaljno su češljali kuće i razgovarali sa žiteljima, tražeći bilo kakav trag koji bi pomogao da surovi ubica koji je zverski usmrtio pevačicu sa više od 30 udaraca u glavu konačno bude uhvaćen. Kako saznajemo, potraga je posebno usmerena na pronalaženje tupog predmeta, najverovatnije čekića, kojim je ubistvo počinjeno.

Istovremeno, forenzičari i dalje pretražuju mesto gde je pronađeno Jelenino telo, kao i širu okolinu, ne želeći da bude propušten bilo kakav trag.

Meštani Crvenke kažu da su se među njih uvukli strah i zebnja. Posebno ih plaši što je ubica negde na slobodi, mada, kako kažu, veruju da je to sigurno neko sa strane. Da je to možda neko od njih, kako navode, ne žele ni da pomisle.

- Svakog dana nas ispituju jesmo li nešto čuli, videli. Pitali su za jednog čoveka koji je radio na livadi toga dana. Kad smo ga uočili, kako se ponašao, da li smo primetili bilo šta neobično tog dana...? - ispriča nam je jedan od meštana koji živi blizu mesta zločina.

Nedaleko odatle, u delu gde su zbijene kućice, glavna, maltene jedina tema je ubistvo Jelene Krsmanović. Policija i od žitelja ovog dela Crvenke pokušava da sazna bilo kakav detalj koji bi pomogao istrazi. Ispred prodavnice zatekli smo Franca i Slavka Rojka, oca i strica Igora, koji je bio zadržan i ispitan nekoliko sati u policiji, i Nebojše, za koga se tvrdi da je pobegao iz Crvenke.

Stric Slavko uverava nas da to nema veze sa ubistvom Jelene Krsmanović.

- On treba da leži u Zabeli, a nije se javio, pa je pomislio da je policija došla po njega i zato je otišao. Kada je čuo da ga traže zbog ovoga, smejao se - priča Slavko.

Po naselju se pročulo da je Nebojša otišao u Bosnu, na šta stric odgovara da je to samo trač jer on nema prava ni da napusti zemlju.

Otac Franc ubeđen je da njegovi sinovi nemaju veze sa zločinom.

- Ja znam da nisu oni to uradili, ni Igor ni Nebojša. Igor je bio na ispitivanju i pustili su ga. Pitali su ga da li je video nešto i gde je bio. A obojica su te subote bila u gradu - kazao je Franc.

Stric Slavko dodaje i da su u policijskoj stanici Igoru uzeli na analizu DNK.

Komšije za Rojkove kažu da jesu nezgodna porodica, ali ističu da im Francovi sinovi nisu pravili probleme.

Mnogi meštani Crvenke kažu da nemaju mira otkako se sve ovo dogodilo.

- Nije nam svejedno što je naselje puno policije. Naravno, razumemo inspektore, oni rade svoj posao, i mi želimo da se ovaj zločin što pre reši i da monstrum bude uhvaćen - rekao je jedan od žitelja naselja koje se nalazi nadomak nasipa gde je Jelena ubijena.

Ko su Igor i Nebojša Rojko, beskrupulozna braća iz Borče?

Igor Rojko, sa kojim je razgovarano u istrazi ubistva pevačice Jelene Krsmanović iz Borče, i njegov mlađi brat Nebojša, zvani Vihor, poznati su kao nasilnici.

Drugi meštanin pak kaže da je dobro što je toliko policajaca u njihovom naselju.

- Verujem da i noću motre na nas i pravo da vam kažem, milo mi je da je tako. Zamislite da nema policije, a znamo da je na slobodi monstrum koji je ubio nesrećnu devojku. Ovako, svi se osećamo nekako sigurnije. Nadam se da će ovoliki napori policije uskoro dovesti i do hvatanja tog psihopate - navodi sagovornik Blica i, kao i drugi, napominje da je siguran da je ubica sa strane.

Izvor:Blic

Pogledajte još