#PROFEMINA2016 – Fondaciju “Magnet za ljubav” predstavila je prof. dr Aleksandra Stojadinović

0

Ovogodišnja konferencija Pro-Femina 2016, koju četvrti put zaredom s velikim uspehom organizuju kompanija Color Press Grupa i časopis “Lepota i zdravlje”, protekla je u znaku slogana manifestacije – “Šta žene žele?”, ali i jubileja najpopularnijeg ženskog magazina na ovim prostorima koji obeležava petnaest godina postojanja.

U uvodnoj reči urednica magazina “Lepote i zdravlja” Lidija Ćulibrkkratko se osvrnula na rad časopisa tokom proteklih deceniju i po, nakon čega je konferenciju zvanično otvorila Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Republike Srbije. Publici se obratila i Vesna Savić Đukić, predstavnica UNICEF-a Beograd, podsećajući na to koliko je važno boriti se za prava dece, kako u Srbiji tako i u celom svetu.

Prof. dr Aleksandra Stojadinović, načelnica Klinike za pedijatriju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, predstavila je Fondaciju “Magnet za ljubav“.

Pravovremena dijagnostika omogućava pravovremeno započinjanje lečenja i za mnogu decu omogućava i izlečenje. Novorođenčad koja se prevremeno rode suočavaju se sa velikim brojem problema, ali u nekim od slučajeva neophodna je dijagnostika magnetnom rezonancom što je vrlo kompleksno i teško izvesti“, rekla je dr Stojadinović.

Kompletnu prezentaciju poslušajte u videu ispod:

Foto: Color Press Grupa

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.